Delirerek ölenlere...
2021 5. kitabı
21 hikaye... Tam 21 tane delilik hikayesi. Hayır hayır, öyle sıradan değil. Bunlar deliren, delirerek ölen kadınların hikayeleri. Tıpkı kitabın başında ithaf edildiği gibi. Kitapta yer alan konular başlıca intihar, tecavüz, travmalar, istismar, aşk, cinsellik, cinayet, şiddet, ölüm ve bolca acı.. Konulardan da az çok anlayabileceğiniz üzere kitap son derece karamsar, sert, derin ve etkili. Hiçbir şekilde size mutluluk vadetmiyor. Aksine, sizi gerçekliğin karanlık ve derin kuyusuna çekmek başlıca amacı kitabın. Kitabı okurken en kısa hikayenin bile üzerinizde farklı bir tesiri olmasının yanında bazılarını sindirmesi biraz zaman alabilir. Bu sebeple okumadan önce psikolojik olarak kendinizi buna hazırlamanız çok yerinde olacaktır. Deliliğin iç yüzünü, dışa vurmadan önce hangi aşamalardan geçtiğini, o karanlık süreci bizlere birbirinden güzel ve etkili 21 hikaye ile anlatıyor Mine Söğüt. Günümüzde kadın olmanın zorluğunu çoğumuz yaşıyoruz ya da tanık oluyoruz. Fakat bu kitap bildiklerimizin de ötesinde, kadın olmanın en zor halini gösteriyor bizlere. Bunu da ilk ağızdan yapıyor. O kadınların, o kızların cümleleriyle. Bu sebeple kitabın alışılmışın dışında bir dili var. Ben buna hayran kaldığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Cümle tekrarları, duraklamalar, iç konuşmalar ve daha birbirinden güzel birçok detay... Yazarı bu kitabı sayesinde tanıdım fakat diğer kitaplarına da hiç şüphesiz bakacağım. Kadın olmanın, delirmenin, bunların sonuçlarının neler doğurduğunu bilmenin isteği içerisindeyseniz hiç durmayın ve bu kitabı en kısa zamanda edinin.
Deli Kadın HikayeleriMine Söğüt · Yapı Kredi Yayınları · 201911,7bin okunma