#qotd Birinin suçlu veya suçsuz olduğuna neye göre karar verirsiniz?
Canavar Harmon bu sene şimdiye kadar okuduğum en sürükleyici kitaptı. Konusu bakımından sonundan aşırı endişeliydim. Haliyle okumayı bırakamadım ve birkaç saat içerisinde bitirdim.
Not: Kitap senaryo şeklinde yazılmış ama inanın kendini okutuyor. Senaryo şeklinde diye olumsuz düşünmenizi istemem keza dediğim gibi başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz.
#kitapkonusu
Genç, siyahi. On altı yaşındaki Steve Harmon cinayetten yargılanıyor. Harlem’deki bir dükkân sahibi, dükkânının soygunu sırasında vurularak öldürülür. Bir söylentiye göre, Steve, bu soygunda gözcü olarak görev yapmıştır. Adalet sisteminde, suçlu ya da masum olduğu ispatlanmadan Steve, sistemde bir piyon haline gelir. En kötüsü de ona canavar denilir.
Steve, kendisini saran bu korkunç olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak, duruşmasını bir film senaryosuna dönüştürmeye karar verir. Ancak tüm çabalarına rağmen, artık kim olduğunu ya da gerçeğin ne olduğunu algılamakta zorlanmaya başlamıştır.
#kitapalıntısı
"Bayan O'Brien bana baktı. Bana bakışını görmedim, ama baktığını biliyordum. Benim kim olduğumu bilmek istiyordu. Kimdi Steve Harmon? Gömleğimi açıp ona, gerçek beni, gerçek Steve Harmon'ı görmek için yüreğime bakmasını söylemek geldi içimden."
#kitapyorumu
Yazarın ve yayınevinin okuduğum ilk eseriydi ve diğer eserlerini de okumak için sabırsızlanıyorum. Basım kalitesi ve çevirisi gerçekten çok iyiydi. Editörü Ece Ceren Gültepe ‘nın emeğine sağlık. Gayet akıcı ve sürükleyici bir kitaptı. Erişkin herkese tavsiye ederim!
⚠ Spoiler ⚠
Kitap boyunca Steve’in suçsuz olduğunu ve serbest kalması gerektiğini düşünüyordum fakat kitabın son sayfalarında savcının konuşması kafamı çok karıştırdı. Kitap bittiğinde Steve’in tarafını tuttuğum için