2021 21. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 22:39
Öncelikle belirtmek isterim ki okuduğum en en en en iyi kitap hatta ömrüm boyunca okumuş olduğum en iyi kitap bile olabilir. Yazarın ilk okuduğum kitabı Atsız'la ilk tanışmam oldu ama üslubuna, yazımına, anlatımına kısacası her şeyine hayran kaldım mükemmel bir yazar fikir adamı şair. Bence tam da vaktinde tanıdım fikirlerine vakıf oldum. Kitaba gelecek olursak başta acaba tarihi roman mı efsane mi nedir diye düşündüm ilk bir Uygur masalı ile başlayınca galiba bir efsane anlatılıyor sandım ama yanıldım. Çok güzel bir hikaye ile devam etmiş sevgili baş karakterimiz Selim Pusat askerlikten türlü sebeplerle men edilmiş bir yüzbaşı, okurken onun fikrini, dünya görüşünü karakterini vb. bir çok şeyine tanık olup onu kendiniz kadar iyi tanıyorsunuz. Aslında bir yönüyle sanki büyük yazarımız Atsız kendi fikrini dünya görüşünü bir karakter üzerinden aktarıyor gibi de sandığınız oluyor sanırım da öyle. Okurken kendinizi bir sembolizm deryasında bulacaksınız. Örneğin Pusat mahkemede yaptığı konuşma Tanrı ile arasında geçiyor vs. bunun gibi. çeşitli Türk kahramanları, peygamberler, şeytan vs. gibi şeylerde yine sembolize olarak yer alıyor. Kitaba ilerledikten sonra beni çokça kez bitecek korkusu aldı içinde kayboldum hiç bitmesin istedim. Öyle ki sizi içine alıyor hikayeyle beraber sürüklüyor. Ve en önemlisi sonunu asla tahmin edemiyorsunuz kesin şöyle olacak deseniz de asla öyle bitmiyor. Atsız'ın edebiyatçı ruhu da yine esere yansımış çeşitli yerlerde hem kendi şiirlerini hem de divan edebiyatına ait beyitleri, kasideleri ve edebi konuşmalar yer alıyor. Kitap sona yaklaştıkça heyecan doruğa çıkıyor sanki okuyor gibi değil de yaşıyor gibi gözünüzün önünde yaşanıyor da siz şahit oluyormuşsunuz gibi etki yapıyor. Anlatılacak övülecek o kadar çok yönü var ki nerden başlayayım ne anlatayım şaşırıyorum. Sanrım uzun bir müddet etkisinden çıkamayacağım bir kitap olacak tek kelime ile mükemmel bir kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum .Bundan sonra büyük bir Atsız hayranıyım. Ve Türk genci olarak Türkçülüğün savunucusu olarak böyle düşünen biri olarak Atsız benim atalarımdan biridir fikri fikrimdir. Eğer siz de Atsız okumaya karar verdiyseniz okumak istiyorsanız, fikirleri benim de fikrimdir, tanışayım diyorsanız doğru adrestesiniz bu kitabı okuyarak başlayabilirsiniz. Keyifli okumalar diliyorum. :)
Ruh AdamHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 201934bin okunma