2021 28. kitabı
Meyra... Srebrenitsa'nın yaşarken soldurulan çiçeklerinden sadece birisi. Tek isteği sevdiği adamla beraber kendi hallerinde bir kasaba da yaşayıp gitmek olan Meyra bu hayaline gerçekten kavuşabilecek miydi? Sinan Akyüz'ün gerçek yaşanmış olan hayatlardan kaleme aldığı bu ızdırap dolu kitap ilk sayfadan son sayfaya kadar size mutlaka 2 duygudan bir tanesini yaşatacak 1. Sinirden kitabı kapatıp kendinizi parçalamak isteyebilirsiniz 2. Üzüntüden günlerce ağlayabilirsiniz ki ben bu iki duyguyu aynı anda sanki onlarla beraber o katliamda yer almışım gibi hissettim. Okurken aklımda iki şey vardı birincisi Srebrenitsa katliamı yapılırken sırpların hırvatların ve birLEŞMİŞ milletlerin ne kadar şerefsiz olduğu. İkincisi 20. Yüzyılda olduğu gibi 21. Yüzyılda da bütün bunların yaşandığı. Evet şuan Doğu Türkistan'da aynıları yaşanıyor erkekler toplama kamplarında esir edilip türlü işkencelerle şehit ediliyor. Çocukları ya kendileri için yetiştiriyorlar ya da öldürüyorlar. Kadınlara gelecek olursak... Soyları devam etmesin, Çin'li çocuk doğursunlar diye ırzlarına geçiliyor. Yaşarken öldürülüyorlar. Aynı vahşeti zamanında kahpe sırpların ve hırvatların masum bacılarımıza yaptığı gibi. Şimdiden kusuruma bakmayın böyle can alıcı bir kitabı okuduktan sonra ettiğim beddua bir hiç kalır lâkin yerin ve göğün Rabb'i olan Yaradan'a haykırışımdır Rabb'im böyle kalleş olan hırvatların da sırpların da birLEŞMİŞ milletlerin de Srebrenitsa soykırımı yapılırken üç maymunu oynayanların da belasını versin.
MeyraSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 20197,4bin okunma