···Okunma: 23 Mayıs 2021 21:49 Geçen sene pandeminin başlangıcında ablam bir tv programında din görevlisinin tavsiyesini kenara not almış ve beni aradı. Seda bana “Göğü Delen Adam” diye bir kitap varmış alsana dedi. Ablam kitap okumayan biri olduğu için heyecanla bir koşu gidip kitabı aldım evine gidip teslim ettim. Lakin ablam o heyecanla devam etmeyip okumadı. Sürekli hatırlattım tamam okurum elimde şu iş var bitsin dedi. Ben de okumamıştım çünkü elimde kendi okumam gereken birikmiş kitaplarım vardı. Aradan 1 yıl geçti arkadaşım bir kitap okuyorum muhteşem siz de alın okuyun lütfen dedi. Başladım okumaya.. Bu zamana kadar rafta tuttuğuma bir kez daha pişman olduğum kitap ile karşı karşıya olduğumu farkettim. Gelelim kitaba..
Altını çizmediğim nadir cümleler oldu o da artık sonuna doğru çizmekten yorulup az kendimi vererek okumak istediğimdendi. Kitabı anlatarak detaya girmek istemiyorum. Ama genel olarak kitabı okurken dönüp kendine bakma fırsatını yakalıyorsun. Her zaman düşündüğüm soruları sordum yine kendime. Niye yaşıyorum? Ne için yaşıyorum? Bu hayattan memnun muyum ? İsteklerim nedir?
Ben mesela daha minimal bir hayat yaşamak istiyorum. Egonun, hırsın, kıskançlığın olmadığı, koltuk sevdası için yanındakileri ezdiği bir düzen olsun istemitorum ama kapitalist sistem buna izin vermiyor. Biraz daha fazlasına sahip ol diyor. Kapının önündeki palmiyenin Allah’a ait olduğunu unutturup, biz yoktan varetmişiz hissine yönlendiriyor. Hepimiz açız. Tükete tükete bitiremedik. Aynı zamanda da hepimizi biraz kör, biraz sağır, biraz korkak, biraz dilsiz yaptı bazı konularda. Paraya saygı duyduk o yüzden görmedik, duymadık, konuşmadık haksız karşısında. Kişiye değil paraya itibar ettik. O yüzden para karşısında eğildik çoğu yerde. Bazı noktalarda ise fazlasıyla egoist, fazlasıyla aç, fazlasıyla bencil yaptı çünkü her kapıyı para açıyordu. Yaşadığımız şu düzen içerisinde sade bir yaşam sürmek, uygulamak istediğimiz küçük dünyayı yaşayabilmek güç. Çünkü şu modern sistemin kirine bulaştık bir kere. Modern birer köleyiz. Oysaki ihtiyacımız kadar tüketebilsek hayat belki de daha güzel olurdu.
Biraz karmaşık yazmış olabilirim. Ama siz en iyisi mi bu kitabı satın alarak ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben bu kitabı bitirip heyecanla tüm takipleştiğim kitap okurlarına yazdım. En az bugün 10 arkadaşıma hediye siparişinde bulundum. Bu dünyayı en erken ne zaman kurtarabilirsek bizim için o kadar iyi.
Muhakkak okuyun ve yayın yayabildiğiniz kadar.
Sağlıkla kalın :)