2021 86. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, bugün sizi Yusuf ile tanıştıracağım.Kim mi bu Yusuf?Haydi yoruma gelin. 21 yaşında olan Yusuf,babasının bilgisayar tamiri dükkanında çalışmaktadır.Babası ile hiçbir zaman içten bir baba-oğul ilişkisi olmamıştır.Sevgiye aç büyüyen Yusuf,bir gün gittiği bir işte Bahadır Bey ile tanışır.Bu tanışma ile Yusuf,kendini öyle bir dünyada bulacaktır ki,bu dünyanın sonunu tahmin bile edemeyecektir.Bahadır Bey'le yaşadığı hayat ve bu hayatın getirisi onu Londra'ya kadar götürecektir.Tabi burada tanıştığı Füsun Hanım ise Yusuf'u kuyuya atmaya yetecektir.Yusuf'un hayatına konuk olalım. Yusuf'un babası ile arasında ne var? Bahadır Bey kim ve Yusuf ile nasıl bir arkadaşlık kuracak? Yusuf,Bahadır'ın isteklerine nasıl tepki verecek? Bu arkadaşlığın boyutu ne? Yusuf'un Londra'ya gitme sebebi ne? Füsun ile nasıl tanıştı? Füsun Yusuf'tan ne istedi? Yusuf bu kuyudan çıkabilecek mi? Ön yargıyla başlamak istemiyorum ama okurken etkilenmedim desem yalan olur.İlk başta kızdım hatta bana çok ters geldi.Lakin sonrasında biraz empati yapınca sevgisizlik bu yola itti Yusuf'u.Belki babasından sevgi görseydi,Bahadır ile o boyuta gelir miydi?Bu soruyu düşünmeden edemiyorum.Ah bu sevgisizlik.Anne babalar çocuklarınıza sevgi gösterin ve onları dinleyin lütfen.Ama Füsun olayı orada empati falan yapamıyorum.Yahu çocuğum yaşta birinden ben nasıl faydalanırım?Hele yaptıkları,sinirimi hoplattı resmen.Ah be Yusuf,düştün bir kuyuya uğraştın durdun.Ama o Füsun,yaşlı başlı kadınsın.Hayat hikayene üzülmüştüm ama yok değmezmiş sana,bencil kadının tekiymişsin.Ben burada noktayı koyuyorum ve sizi kitapla baş başa bırakıyorum.Farkındalık yaratan bir kitap esasında.Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız.Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Yeşil KapıSongül Baş · Az Kitap · 2021155 okunma