Yeşil Kapı
2021 37. kitabı
"Bunca maceraya atılmak için fazla yürekli olmak lazım gelir,çok mu yürekli çok mu saftı bu salyangoz?Karanlığa düşüp yolunu göremeyen kıyıcı bir ayağın altında çıtır çıtır kabuğunun kırılabileceğini hiç düşünmezdi değil mi?Kime ne zararı vardı ki onun , birileri zalimce bir katliam yapar gibi ya kabuğunu kırıyordu ya kalbini. Belki kabuğu kırıldı diye ölmezdi bir salyangoz,kırık kabuğunu yenileyebilir,iyileşebilir,büyüdükçe o narin kabuğu daha da sertleşebilirdi onunla birlikte." Muhafazakar bir ailede yetişen "Yusuf" ailesine ait bilgisayarak dükkanında,çalışarak normal bir yaşantı sürerken , kendini bulmak adına , yaşadığı monotonluktan kurtulmak için,zor bir karar alıp Londraya dil öğrenmek için gider.Arkadaşı Dicle ona iş ve ev bulma konusunda çok yardımcı olur , kıt kanaat geçinip hem okuyup hem çalışan yusuf çok zor zamanlar yaşar.Kuaför dükkanında çalışmak zorunda olan yusuf tüm zorluklara sabredip en sonunda dayanamayıp işi bırakır Hem işsiz hem evsiz kalan Yusuf'un kuaför salonunun en bonkör müşterisi "Füsun hanımla" yolları kesişir , Robin adında zengin bir adamla evli olan ,hastalıklı ruhlu bu kadın yusufa evini açar , yardımcısı olmasını teklif eder , daha sonrasında çok kötü şeyler yaşanır , İnsanlar hırsları uğruna yanlış yaparlar , bu hikayede kaybeden yusuf değil füsun hanım canıyla ödemiş oluyor hırslarının bedelini.Yusuf için bu büyük bir hayat dersi olur ve ailesinin yanına geri döner 500 sayfalık betimlemeleri güzel, dili akıcı sade olduğu için çok kısa sürede bitirdim. Çıkarım yaparsak; "Kimse kimseyi çıkarı olmadan sevmiyor, ailesi dışında " Öncelikle Hayatta kalabilmek için maddi manevi güç ve sağlam bir karakter gerekiyor ve insanların haksızlıklarına boyun eğmek yerine kararlı ve inançlı bir karakter gerekli Yusuf karakteri iyi bir gözlemci,sessiz ve zayıf bir karakter, ne yazık ki hayatın zayıflara karşı büyük zaafı var harcamak gibi.neyseki yusuf çok şanslıymış Sürükleyici bir anlatım Etkileyici bir öykü Okumanızı öneririm Sevgilerimle
Yeşil KapıSongül Baş · Az Kitap · 2021155 okunma