2021 74. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2021 03:48
"Özgürlük ; iki kere ikinin dört ettiğini söyleyebilmektir. Bu koşulu sağladığımız takdirde gerisi gelecektir." 1984 ; alegorik bir politik romandır. Hikâyesi distopik bir dünyada geçer. Distopya edebiyatının yapı taşlarından birisidir. Karanlık bir iktidarın hüküm sürdüğü bir dünyada, 1984 yılında geçen romanda, bu karanlık dünyaya başkaldıran Winston Smith 'in yaşadıklarını okuyoruz. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır. Romanın distopik dünyasında totaliter bir merkezi tek partinin yönetiminde korku, propaganda ve beyin yıkama ile halk ve hayatı manipüle edilmektedir. Roman daha sonra ünlenecek Büyük Birader ve Düşünce Polisi gibi kavramları içermektedir. ... Bu roman aynı zamanda 1984 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır. Evett benden bu kadar, kesinlikle okunmasını tavsiye edeceğim bir kitaptı 1984. Sağlıcakla ve kitapla kalın dostlar.
1984George Orwell · Ren Kitap · 2021200bin okunma