Üstüme gelmeyin kompleksliyim!!!
2021 28. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2021 23:57
Size çerçeveletip duvara asmalık latince bir söz söylemek istiyorum yazın bunu lazım olur :)) "Qui nil potest sperare , desperest nihil." (Hiç umudu olmayan, hiçbir şeyden umudu kesmez.) Kitap, okuma grubumuzdan güzeler güzeli Göktürk Tuğba mızın seçimiydi. Benim 1800 sayfa "Savaş ve Barış" kitabından sonra ne savaşacak ne de barışacak hali kalmayınca alın size çay kahve yanı ince bir kitap ama konusu çok değişik dedi. Gerçekten de öyleydi! Haziran da okunacak kitabı hazirana 3 dakika kala bitirmemiz tartışılır ama tartışmayacağım:)) Kitap Latince ve Türkçe yazılmış. Pdf den okuduğum için biraz lanet okumadım desem yalan olur. Kitabın başlarında kazana atılan insanları falan okuyunca dedim eyvah kitapta karakter kalmayacak yam yam gibi bunlar nereye düştüm ben. Sonra mevzu Medea'nın Lason'dan dünyada ki bütün aldatılan kadınların intikamını almak istercesine intikam planlarını görünce anladim mevzuyu!.. Ama doz önemli bacım sen ayarsızsın dedim içimden. Çünkü neden içimden serde kazanda kaynamak var! Evlatlarına reva gördüklerini görünce sen kimsin hava da kara da harcar seni dedim tabi yine içimden :)) Bana göre aldatılan kadının yapamayacağı şey yoktur! Dikkatli olmakta fayda var. Ama söz konusu "analık" olunca söyleyecek bir kaç sözüm var tabi, tecrübeyle sabit :) Doğurmakla ana olunmuyor bu bi kere gerçek. Televizyonlarda ,haberlerde yeni doğmuş bebeğini çöp kutusuna bırakanlara kadar okuduk ,izledik... Bunlara ana demeyi şahsıma hakaret sayarım bu bir... Kitapta Medea'yı çocukları koz kullanarak eşinden intikam alan bir cani olarak göstermişler ve malesef bu kayıtlara "Medea Kompleksi" olarak bile geçmiş inanmak istemesekte bunları yaşayan insanlar var demek ki bu da iki... Bence kitabın ana fikri olarak bu kitabı erkeklere okutalım ayaklarını denk alsınlar bu da üç :))) Okuma grubu arkadaşlarım Nebileyim @mmmmeltemmmm Asiye KÖKSAL İLayda teşekkür ediyor ve keyifli okumalar diliyorum..
MedeaSeneca · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019849 okunma
Bizde teşekkür ederiz kırmayıp okuduğunuz için 🤭🥰 Henüz savaşla barışamasamda götürüyoruz bir şekilde 😅 Evet beklediğim tepkiler geliyor yavaş yavaş.Özellikle seçtim, ana yüreğiniz ne der merak ettim.Hazirana 3 dk kala bitirmenize halen gıcığım onu belirtmeden geçemiycem 😒😁 Ama iyi ki birlikte okuduk, seviyorum beyin fırtınası 😇🥰
Öznur
Kendisi kaybeder kanka boş ver 😂😂😂😂