·464 syf.····Okunma: 03 Haziran 2021 15:35 Fransız İhtilali’nin insanların üzerinde yarattığı etkiyi, çürümüşlüğü, başkaldırıyı; aile, arkadaşlık, dostluk ve aşk gibi duygularla derinden anlatan bir başyapıt.
.
Başlangıçta odaklanma konusunda biraz zorlandım okurken. Ama garip bir şekilde de okuduğum hiçbir kelime aklımdan çıkmadı. Bir sayfa da okusam, elimden bıraktığımda ruhumda yarattığı etki çok farklıydı.
Bu kitapla ilgili çok şey anlatasım var ama burası yetmez gibi geliyor. Kısaca şöyle anlatayım hislerimi; okuduğum her sayfasında günümüzden bir sürü örnekle karşılaştırmadan edemedim mesela. Çok aynıydı her şey. Yüzyıllar önce yazılmış bir kitabın böylesine yaşadığımız yüzyılla benzerlikleri derin bir sessizliğe bürüdü beni. Gücü elinde barındıranın altında herkesi ezdiği bu dönem bir gram bile değişiklik göstermemiş. Şehirler, ülkeler, isimler farklı olsa da yaşanan her ân aynı. Giriş cümlesinden bitişine kadar altını çize çize okuduğum ve bundan sonra da sıklıkla sayfalarını karıştıracağım bir kitap oldu.
.
Okumaya başlayıp bırakmış olabilirsiniz, başlamamış veya başlamaya karar vermişte olabilirsiniz. Lütfen elinize aldığınızda sayfalarını çevirmekten vazgeçmeyin. Mutlaka sizi kendine çeken bir yanını keşfedeceksiniz.