Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Müslüman bir kızın/kadının ahlakı
Öncelikle İslam, ön yargıların aksine, kadını sadece evde oturan bir ev hanımı, çocuk bakıcısı ve ev işlerini evirip-çeviren bir düzenleyici olarak görmez. Kadını aynı zamanda, nesilleri eğitip şekillendiren bir eğitimci, bir davetin öncüsü ve hayatın çeşitli alanlarında toplumun bilinçlenme ve kalkınmasının temel unsuru olarak kabul etmektedir.
··
272 görüntüleme
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
İşte bunların hepsini evinde/evinden yapar. İslam fıtrat dinidir. Kadını "sadece evde oturan bir ev hanımı, çocuk bakıcısı ve ev işlerini evirip-çeviren bir düzenleyici olarak" görür. Bunlar başlıca sorumluluklarıdır zaten. Aile böyle ayakta sağlam kalır. Ve Nesli de çocuklarını terbiye ederek yetiştirir. Ve iffetini muhafaza ederek dışarda fitne olmaması da (topluma karşı) en büyük vazifelerindendir. Kadını konumundan çıkarmak nesle ve topluma verilmiş en büyük zarardır. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Tabi münafık değilseniz. 🌹Ey Peygamber’in hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz.🌹 Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı (Erkeklerin içine karıştığı) gibi siz de açılıp saçılmayın. ✅ Namazı kılın, ✅ zekâtı verin. ✅ Allah’a ve Resûlüne itaat edin. 🌹Ey Peygamberin ev halkı! Allah, sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor. Siz evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın.🌹 Şüphesiz Allah en gizli şeyi bilendir, hakkıyla haberdardır. (Ahzab Suresi 32-34. Ayetler) 🌷 Peygamber Efendimize “Hangi kadın hayırlıdır?” diye soruldu. Efendimiz (sav) şöyle buyurdu: ✔ Kocası baktığında onu sevindiren; ✔ Bir şey istediğinde onu yerine getiren; ✔ Kocası evde bulunmadığı zaman hem kendini hem de onun malını koruyan kadın. (Hadis-i Şerif)
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Bak bakalım İslam da kadının sorumlulukları ve ahlakı neymiş. Hâdiseyi bize Hz. Ali (ra) anlatıyor ve diyor ki: "Evimizde hizmetçimiz yoktu. Bütün işlerini bizzat Fâtıma kendisi yapıyordu. Zaten, bütünü bir tek odadan ibaret olan bir hücrecikte kalıyorduk. O hücrecikte, Fâtıma ocağı yakar ve yemek pişirmeye çalışırdı. Çok kere, ateşi alevlendirmek için eğilip üflerken, ateşten çıkan kılvılcımlar benek benek elbisesini yakardı. Onun için elbisesi delikdeşik olmuştu. Yaptığı sadece bu değildi. Ekmek yapmak, evin ihtiyacı olan suyu taşımak da onun yüklendiği işlerdendi. Ayrıca değirmen taşını çevire çevire eli; su taşıya taşıya da sırtı nasır bağlamıştı. Bu arada bir harp dönüşü Medine'ye esirler getirilmişti. Allah Resûlü bu esirleri, müracaat eden Medine halkına dağıtıyordu. Fâtıma'ya, babasına gidip ev işlerinde kendisine yardımcı olabilecek bir hâdim (hizmetçi) istemesini söyledim. O da gitti ve istedi..." Şimdi, hâdisenin gerisini Hz. Fâtıma Validemiz'den dinleyelim: "Babama gittim; fakat evde yoktu. Hz. Aişe: "Geldiğinde ben haber veririm." dedi, ben de geri döndüm. Yatağa uzanmıştık ki, az sonra Allah Resûlü birdenbire çıkageldi. Ben ve Ali yataktan doğrulmak istedikse de O, buna mâni oldu.. ve aramıza oturdu. Öyle ki sadrıma temas eden ayağındaki serinliği göğsümde hissediyordum. Arzumuzu sordu. Ben de durumu aynen naklettim. Allah Resûlü birden uhrevîleşti ve şöyle dedi: "Ya Fâtıma, Allah'tan kork ve Allah'a karşı vazifende kusur etme! Allah'ın omuzuna yüklediği farzları hakkıyla yerine getir. Kocana da daima sadık ve itaatkâr ol! Onun hakkını da gözet! (Yani, senin iki vazifen var: Allah'a karşı kulluk etmek ve sonra da kocana itaatte bulunmak. (Nisa 34, Araf 189)) Sana ayrı bir şey daha söyleyeyim. Yatağına girmek istediğin zaman, otuz üç defa "Sübhanallah", otuz üç defa "Elhamdülillah", otuz üç defa da "Allahüekber" de.[1] İşte bu senin için hizmetçiden daha hayırlıdır." (Buhârî, Fezâilü'l-Ashâb, 9; Müslim, Zikr, 80, 81; Ebû Dâvud, Edeb, 100) Dipnot: ✔ İyi kadınlar itaatkardır. / Allah, sizi bir tek nefisten yaratan ve kendisi ile huzur bulsun diye eşini de ondan var edendir. (Nisa Suresi 34. Ayet, Araf Suresi 189. Ayet) ✔ Rabbinize ibadet edin. Müslüman kardeşlerinize iyilik yapın. Bir kimsenin diğer kimseye secde etmesini emretmek isteseydim, kadının kocasına secde etmesini emrederdim. Şayet bir kadına kocası, kendisini şu dağdan o dağa, o dağdan bu dağa taşımasını emretse, kadının bu emri yerine getirmesi gerekir. (Ahmed İbni Hanbel, Müsned, VI, 76) ✔ "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm." buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz." (Hadis-i Şerif)
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: Kızım sen ev işlerini, Ali de dış işleri görsün. / Çeşmeden su getirmek, hamur yoğurup ekmek yapmak, evin temizliğini yapıp iç işlerini düzenlemek Fatıma’ya aittir. Dış işleri de Ali’nin sorumluluğundadır!. (Hadis-i Şerif)
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Müslüman kadının ahlakı peygamber ahlakıdır. Hakiki müslümanlığı da Ev hanımlığı ve Anneliğiyle olur zaten. Sen saliha kadınları günümüzde ki başörtülü avrupa kadınları ile karıştırdın sanırım. Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: "Kadının Rabbine en yakın olduğu yer evinin iç kısmıdır. Kadının evinin avlusunda kıldığı namaz; mescitte kıldığı namazdan daha faziletlidir. Evinde kıldığı namaz; evin avlusunda kıldığı namazdan; evinin iç kısmında kıldığı namaz, evinin açık yerinde kıldığı namazdan daha faziletlidir." (Ebu Davud, Salat, 53; Zebidi , İthaf, 6/230)
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Kur'anı doğru oku ve anla. Münafıklığın alemi yok. Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: "Saliha kadından daha kıymetli bir dünya nimeti yoktur. / Saliha kadın odur ki, kocası kendisine baktığı zaman onu hoşnut edecek, emrettiği zaman itaat edecek, evinden uzaklaştığı zaman malını ve namusunu koruyacak! / Kadını kocası aleyhine, köleyi efendisi aleyhine kışkırtan bizden değildir.” (İbn Mace, Nikâh, 5 / Ebû Davud, Zekat, 32 / Ebû Davud, Talak, 1)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.