Külkedisinden Prenses
2021 11. kitabı
Sevgisizliğin, ilgisizliğin, bakımsızlığın, hor görülmenin bir insanı hangi hale büründürdüğünün hikayesini okuyoruz. Ala, ciddi ruhsal hastalığı olan bir annenin çocuğudur. Yaşaması bile bir mucizedir çünkü annesi ölmesi için elinden geleni yapar. Oldukça zor şartlarda gelişen Ala yetişkin olduğunda artık yaşamaya, yani sevmeye, sevilmeye olan ihtiyacı onu trajikomik bir şekilde psikiyatriye götürür. Ala’yı kabulde zorlanan psikiyatrist için, iç hesaplaşmalar ve zorlu bir süreç başlar. Bu hasta diğerlerinden farklıdır ve bunca yılın öğretisi, yöntemleri Ala’da ters tepki yapmakta alışılmışın dışında yeni metotları beraberinde getirmektedir. Okurda bu yöntemlerden nasibini alır. Ala’yı konuşturmak hikayesini öğrenebilmek için önce ona hikayeler anlatmalı ve sabırla size vereceği bir kaç cümleden çıkarımlar yapmalısınız. Genç firavun Tutankamon’un esrarı, Hitler ve Freud’un kişilikleri, evli kadınların yaşadıkları aşk ilişkileri, Çariçe Katerina’nın yazgısı, Eva Peron’un ve Prenses Süreyya’nın hüzünlü hikayeleri.. derken Ala konuşmaya başlar ve asıl hikaye tüm dehşetiyle, acısıyla, şimdi başlar. Çirkin bir genç kızın güzel bir prensese dönüşmesi, psikiyatri biliminin başarısını gözler önüne serer. Bu hikayeden herkes payına düşeni alacak ve kitabın sonunda aynı kişi olmayacağınız muhakkaktır.
Psikoloji
Hayata DönGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202013,9bin okunma