Arincon
2021 35. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2021 01:22
Selaammm Bugün Cem Gülbent'in yazmış olduğu "Arincon" kitabını yorumlayacağım. Arincon her yaştan insanın rahatlıkla okuyabileceği bilim kurgu, macera ve şifrelerle dolu müthiş bir kitap. Karakterlerimiz yani Arya ve İngo şifreleri çözerken bayağı zekice davrandılar. Öyle ki bazen ne demek istediklerini anlamak için iki kere falan okumam gerekti. Ancak bundan kitabın akıcı olmadığı ya da zor bir dili olduğu ortaya çıkmasın çünkü dili son derece sade ve sürükleyiciydi. Sadece bazı yerleri (çok az da olsa) biraz daha açık olabilirdi bence. Kitapta özellikle sevdiğim şey de resimler ve motiflerle süslenmiş olmasıydı. Bunlar kitaba bayağı katkı sağlamıştı. Kitaptaki kurgu da bayağı sağlamdı. Gelecekte Arincon gibi bir yer olur mu bilmiyorum ama düşünmesi bile tuhaf hissettiriyor çünkü Arincon insanların bilinçaltını birbirine bağlamak amacayıla yapılmış bir yer. Haliyle birinin bilinç altında dolaşmak hem ürkütücü hem de güzel bir şey olabilir. Ayrıca tahminlerime göre Arincon bir seri olacak çünkü kitabın sonu devamı çıkacakmış gibi bitiyor. Ne olacağını merak ettiğimden dolayı ikinci kitabını bayağı merak ediyorum Eğer bilim kurgu ve macera seviyorsanız bu kitap tam size göre ~ Kitap Konusu: Babaları esrarengiz bir biçimde kaybolan Arya ve İngo babalarını bulmak için bir şeyler yapmak ister. Anıları ve babalarının onlara söylediği şeyler sayesinde nereye gittiklerini bile bilmeden tuhaf bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk onları Arincon denen ve daha önceki gördükleri yerden farklı olan bu gizemli yere götürür. Burada Düşkapanlar, Kazıcılar, Aynacılar ve Gezgin kendilerini karşılar. Hiç bilmedikleri bu yerde bir sürü tehlikelerle karşılaşan Arya ve İngo bir yandan da şifreleri çözerek babalarına ulaşmaya çalışıyorlar. Ancak bu hiç de kolay olmayacaktır. Kitap Puanım: 9/10 "Hayat seçimlerle doludur. Seçim yapmak zorunda kaldığın anlarda geçmişi unut ve havadaki cesaret kokusunu duy. "
ArinconCem Gülbent · Genç Timaş · 2021451 okunma