1 Şubat 2021
Genç Timaş

2023 63. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2023 22:27
ARINCON - CEM GÜLBENT - Okurken yabancı bir bilim kurgu filmi izliyormuş gibi hissettiren kitaplarda bugün ‘ARINCON’ var. Cem Gülbent kaleminden okuduğum ilk kitap ve gerçekten üslubu yabancı kalemleri çağrıştırdı bana. Kitabın konusundan azıcık bahsetmek istiyorum hemen: Bilim adamı olan babaları bir anda ortadan kaybolan Arya ve İngo kardeşler babalarının peşine düşüyorlar. Bu zorlu yolda birçok şifre var ve bu şifreleri çözerek babalarına ulaşacaklarını umuyorlar. Şifreler kitabın içinde çizimlerle biz okuyucuların da karşısına çıkıyor. Peki benim bir tanesini bile çözememiş olmama ne diyorsunuz? Şifre kısımlarında o kadar yavaşladım ve pür dikkat kesildim ki ama hiçbirini çözemedim hatta Arya ve İngo’nun şifreyi nasıl çözdüklerini bile çözemedim anlatılmasına rağmen.. of.. neyse Kitabın konusu genel olarak bu şekilde. Arincon diye bir evrene geçiş yapıyorlar şifreleri takip edince, babalarını aramaya burada devam ediyorlar. Kitabın en en sevdiğim kısmı son sayfaya kadar asla ama asla aksiyonun bitmemesi oldu. Ayrıca sonu da çok heyecanlı bitti kitabın devamı gelecek gibi duruyor. 11-12 yaş ve üzeri tüm çocuklara okumalarını tavsiye ederim. Özellikle erkek çocukların bir tık daha fazla ilgisini çeker diye düşünüyorum bol aksiyonlu olmasından dolayı ve tabii biz yetişkinlere de okumalarını tavsiye ederiiim.
Özgün ancak Başarısız bir Anlatım
2021 10. kitabı
Orta okulda yazarın Paradokya adlı kitabını okumuş çok beğenmiştim. Adamakıllı okuduğum ilk kitap olabilir hatta. Bu nedenle yeni kitap çıkarttığını görünce desteklemek istedim her ne kadar yaşım gereği bana hitap etmeyeceğini tahmin etsem de. Yazarın oluşturduğu dünyayı özgün buldum, ancak anlatım ve olay örgüsünde ciddi sorunlar vardı. Sanki yazar ilk başta hikayede kullanacağı bir şifre dizayn etmiş sonra da şimdi buna uygun bir hikaye tasarlayayım diye düşünmüş gibi. Kurgu eğreti duruyordu, inandıramıyordu. Bir diğer sıkıntılı taraf: Yazar tüm mevzuları karakterin ağzından anlatmış ama göstermemiş. Hikayenin bazı noktalarında aşırı bir bilgi yüklemesi var. Kurguyu oluşturan yeni kavramlar (Düşkapanlar, Kazıcılar…) okurun zihninde tam bir manaya bürünmeden direkt aksiyon başlıyor. Sanırım kısa bir kitap olması için uğraşmış bu da anlatım noktasında ciddi darbeler almasına sebep olmuş kitabın. Çünkü bilim kurgu kitabında hayati bir hata olarak gördüğüm ciddi bir betimleme eksikliği vardı. Yüzeysel, birbirine benzer konuşan karakterler de inandırıcılığı haliyle zedeliyordu. Şifrenin çok karmaşık, özgün kurgulanması kitabı güzel ve farklı kılan bir şey ancak bir bütün olarak pek iyi bir kitap değil gibi. Bir dipnot olarak, bu hikayeden özgün, müthiş bir animasyon film çıkabilir bence. Yazar bunu değerlendirmeli. Sırasıyla 5 üzerinden puanlarım: Akıcılık 4 Özgünlük 5 Karakterler 1 Dil ve Üslup 1 Olay Örgüsü 3 Gerçekçilik 1 Nihai puan 2.5
Arincon
2021 4. kitabı
Okunma: 15 Mart 2021 20:21
Herkese merhabaa. Sizlere bu güzel kitaptan bahsedeceğim. Arincon heyecan ve macerayı sonuna kadar hissettiren bir bilim kurgu kitabı. Akıcı bir anlatıma sahip ve her yaştan insanın rahatça okuyabileceği şekilde hazırlanmış. Ben okurken İngo ve Arya'nın şifreleri çözmesine yardım eden, her daim yanlarında olan Cesur gibi hissettim. Ve bu durumdan gerçekten keyif aldım. Hatta "Umarım bu kitap seri haline gelir" diyerek okudum. Arincon, Cem Gülbent'in kaleminden okuduğum ilk kitaptı. Ancak son kitap olmayacak buna eminim. Eğer okumak istiyorsanız ertelemeyin derim. Kitaplı günler dilerim
Bilim-Kurgu
2022 7. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 23:31
Kitap, bilim adamı olan ve bir anda ortadan kaybolan babalarını arayan iki kardeşle başlıyor. Abla Arya, babasının onlara şifreler bıraktığını savunarak hafiften tırsak kardeşi Ingo’yla birlikte babası uğruna bir maceraya atılıyor. Kitapta beğendiğim unsurlardan biri, yavaş gitmemesi. İlk sayfadan konuya giriliyor ve böylelikle heyecan unsuru hep ön planda oluyor. Yani kitapta çoğunlukla bir koşuşturmaca hakim. Hemen hemen her sayfada şifreler,kaçışlar ve maceraya atılmalar var. Sanmayın bu heyecan yoruyor aksine daha da fazlasını istiyorsunuz. Bu düşünceyi de bir hayli sevdim. Kitap karakterleri aşırı tatlı -Elit’deki gerizekalı America’dan sonra nasıl iyi geldi anlatamam- her ne kadar isimleri Keloğlan’dan alınmış gibi olsa da. Kitapta okurlara da şifreler bırakılmış. Maalesef ki bu kitapla birlikte şunu anladım, arkadaşlar ben babam kaybolsa hiçbir şey yapamam. Gerçekten ben şifrenin nerde olduğunu bile çözemedim. Yok yani benim beynim basmadı. Yapacak bir şey yok ben Müge Anlı’ya falan katılırım artık size Arincon’da başarılar.
ARINCON... BAMBAŞKA BİR DÜNYA
2021 6. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2021 13:58
(Spoiler vermiş olabilirim) Arıncon... Bambaşka bir dünya... İyi ki gerçek dünyada yok diyebileceğimiz kadar tüyler ürpertici. Ben okurken kendimi Arya ve İngo'nun yerine koydum. Ben okurken kortum. Düşünsenize bir bambaşka bir dünyada olduğunuzu... ve bu dünya insanların bilinçaltların birleşmesiyle oluşmuş bir alan. İçinde her türlü şey olabilir. İyilik de kötülük de ama bir de kötülükleri silmesi için ayarlanmış, yapay zekalar var. Evet, işler istendiği gibi gitmemiş olsa da bazen gerçekten böyle bir yer olsa harika olmaz mı diye düşünmeden edemiyorum. Düşkapanlar, Kazıcılar, Aynacılar ve yansımalar. Yansımaların bir yararının göremedim ama zararı vardı. Aynacıları da bir başta ve sonda gördük. Ama Kazıcılar ve Düşkapanlar her zaman yanımızdaydı. Kitaptan şifreler eksik olmuyor olması da beni çok mutlu etti. Ve kitabın son bölümü... ben ikinci kitabı nasıl bekleyeceğim ama?! Yani kısacası okumanızı tavsiye ederim.
ARİNCON || YORUM
2021 15. kitabı
Yazarımız Cem Gülbent ile ilk defa Paradokya serisi ile tanımıştım. 9 yıldan fazla oldu belki de okuyalım, ancak okurken ne kadar etkilendiğim ve kitapları ne denli sevdiğim hala aklımda. Paradokya
2021 3. kitabı
Arya ve İngo’nun babasının esrarengiz biçimde kaybolması onları bu gizemi aydınlatmak üzere tuhaf bir yolculuğa çıkarır. Çıktıkları yolda nereye gideceklerini, ne yapacaklarını bilmemelerine karşın onlara geçmişleri, babalarıyla olan anıları yardımcı olur. Yolun sonunda ulaştıkları esrarengiz disk onları hiç bilmedikleri bambaşka bir evrene götürür
Fantastik
ArinconCem Gülbent · Genç Timaş · 2021451 okunma
Acilen filmi çekilmesi gereken bir kitap...
2022 17. kitabı
Kitabı okurken sanki film izliyormuşum gibi hissettim. Olayların akışı, açıklamaları, betimlemeleri çok güzeldi. Tüm kitabı hiç sıkılmadan dinç bir şekilde okuyorsunuz. Hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Oldukça sürükleyici. Cem Gülbent şifreli kurgularıyla tanıdığımız yazar, bu kitabında da yine şifrelerden oluşan farklı bir kurguyla bizlerle. 11 yaş üzeri herkes için uygun. Dili çok güzel. Durum açıklamaları da aynı şekilde. Kitap içerisinde okura çözmesi için bir şifre bırakmış (itiraf etmeliyim ki o kısmı ilk önce kitap basım hatası sanmıştım). Okurla iç içe bir kitap. Babalarını kayıp olan Arya ve İngo onu aramak için bir yola çıkar. Ve bu yol oldukça ilginç bir dünyaya çıkar. Farklı farklı maceralara atılan kardeşlerin olduğu bu ilginç Arincon dünyasını okumanızı tavsiye ederim. Kitabın yeni nesil terimleri içermesi hoşuma gitti. Benim için kendi kulvarında 10/10 fakat genel olarak 8/10 bir kitap. Başlıktada dediğim gibi bu kitabın filmi kesinlikle çekilmeli!!! Zengin içerikli bir bilim kurgu filmi olacağı kesin. 2.kitabı dört gözle bekliyorum.
Bilim-Kurgu
2021 30. kitabı
Okunma: 29 Mart 2021 19:59
Sizlere içinizi ısıtacak ve her sayfada maceradan maceraya atılmanızı sağlayacak bir kitapla geldim. Arya ve İngo'nun babası gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor ve iki kardeşte bu gizemi aydınlatmak üzere tuhaf bir yolculuğa çıkıyorlar. Tabi bizde onlarla beraber çıkıyoruz bu yolculuğa. Bu yolculukta bizi şifreler, tuzaklar, işaretler ve daha nicesi olaylar bekliyor. Arincon'a girdiğin anda bilinçaltın sisteme yükleniyor ve oradan çıkmak için karşına çıkan Düşkapanlar, Kazıcılar ve Aynacıların istilasından kaçıp senin için belirlenen şifreleri çözmen gerekiyor. Kitabın sonu o kadar güzel bir yerde bitti ki devam kitabı için sabırsızlanıyorum. . Hayat seçimlerle doludur. Seçim yapmak zorunda kaldığın anlarda geçmişi unutma ve havadaki cesaret kokusunu duy. Amaçlarına ulaşmaları için biraz cesaretli olsunlar yeter. Eğer buradan kurtulmamız bu şifreye bağlıysa bunu babam ne ingo için yapacağım.
2021 22. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 21:15
"Hayat seçimlerle doludur. Seçim yapmak zorunda kaldığın anlarda geçmişi unutma ve havadaki cesaret kokusunu duy." Arincon sizlerin içinizi ısıtacak ve her sayfada maceradan maceraya atılmanızı sağlayacak bir kitap Arya ve İngo'nun babası gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor ve iki kardeşte bu gizemi aydınlatmak üzere tuhaf bir yolculuğa çıkıyor. Tabi bizde onlarla beraber çıkıyoruz bu yolculuğa. Bu yolculukta bizi şifreler, tuzaklar, işaretler ve daha nicesi olaylar bekliyor. Arincon'a girdiğin anda bilinçaltın sisteme yükleniyor ve oradan çıkmak için karşına çıkan Düşkapanlar, Kazıcılar ve Aynacıların istilasından kaçıp senin için belirlenen şifreleri çözmen gerekiyor. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama inanın kitap dahada karışık. Yine de olayları çözmek çok eğlenceliydi. Hele sonlara doğru okurken resmen kitabın içine girdim diyebilirim, kitaba kendimi kaptırıp bulunduğum ortamdan soyutlamışım Çok severek ve beğenerek okudum. Final kısmı biraz belirsiz bitti, burdan ikinci kitabın çıkacağını düşünüyorum ve şimdiden merakla bekliyorum.

Cem GülbentYazar · 25 kitap
İzmir'in Buca ilçesinde hayata merhaba dedikten sonra başlar Cem Gülbent'in hikayesi. Ağustos onun için özel bir aydır. Hele ki takvimlerin yaprakları 16'sını gösteriyorsa 82'den bu yana kaç yıl geçmiş diye bir kez daha sayar tevellüdünü. 23 Nisan İlköğretim Okulu, Buca Ortaokulu ve Buca Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Fizik Bölümü öğrencisi olur. Fizikle mücadeleye harcadığı yıllar boyunca farklı yönlerini keşfeden Gülbent'in, özel ders verip harçlığını kazandığı öğrencilik döneminde "çılgın projem" olarak adlandırdığı "özel dersleri Türkiye genelinde verme" fikri, kendisini internet kullanımına yaklaştırır. Web tasarımını ve grafikerliği örenme fırsatı bulunca "Mesleğim neden bu olmasın?" diye kafa yorar ve kendini bu alanda geliştirmeye başlar. Gülbent, okulundan gelen yoğun ricaları dikkate alıp aynı zamanda öğretmenlerini de kırmak istemediğinden 2008 yılında dünyanın en kolay okulu olarak gördüğü ve başarılı olduğuna inandığı Fizik Bölümünden mezun olur. Cem Gülbent diyor ki: "İstediğim zaman hayatı sıradanlaştırabiliyorum. İstediğimde de dinlenmeye vakit bulabiliyorum. Tam iki gün balık besledim. Sigaradan ve yalandan nefret ederim. Ayrıca henüz evli ve iki çocuk babası da değilim."