Beklemek ve Mutluluk
Kaç yıldır aşkı bulmak için sabrediyor, yüreğimin sevme gücünü harcamıyordum. Ne kadar bekledim! Ama ne iyi etmişim: Bir insanın varabileceği en büyük mutluluk budur. Oblomov İvan Gonçarov 1000Kitap’tan
··1 alıntı·
Gnosei Seauton
Birlikte dinlenebilecek bir şarkı sözü; “Ben de yoluma giderim, Ezdirmem kendimi, ama Gezdirmem de gönlümü Gider acımı çekerim.” (Sezen Aksu; 2020)
Gnosei Seauton
Son zamanlarda iki sefer karşılaştığım bir ileti vardı, biraz buna benziyor; “Allah kimsenin gönlünü nasibi olmayanla yormasın.” Yüreğin sevme gücünü boş yere harcamamak ve boş yere yorulmamak, ümitlerimizi, hayallerimizi yerle bir edip bir sevme deneyiminde daha da kötü birine dönüşmemek önemli… Ben de diyorum ki “Allah kimsenin kalbini ve karakterini bir sevgi/aşk ilişkisinde/deneyiminde bozmasın, kötüleştirmesin.” Yorgunluk geçer ama ya bozulmak… Bu çok daha fena! Allah muhafaza. O yüzden ister ilişkilerde olsun ister başka alan ve zeminlerde, eğer öyle gerekiyorsa, sevmek için beklemek ve uygun zamanı, şartları vs gözetmek gerekir. Diye düşündüm, düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Beklemenin aşka ve sevgiye ulaşmak gibi garanti bir sonucu olmasa da, insan beklemesi gereken bir şeyler görüyorsa ortada, beklemeli tabii... Sonuçta her insan YALNIZ değil midir? Bu yüzden beklemelerin sonuç vermemesi ve YALNIZ kalmamız sorun olmamalıdır çünkü yalnızlık doğal halimiz; insan kendi başına kaldı diye üzülür mü hiç? 🤔 Hayır, üzülmemelidir. Aşkı/nı, sevgisini paylaşabileceği birine de zaman içerisinde rastlarsa ne âlâ! Yeter ki zaman, yer ve kişi doğru olsun ve Allah da cc bunu takdir etmiş olsun