2021 18. kitabı
Kimsesiz! Heatchliff ‘in etrafında dönen konular baş döndürücü hızda. Adeta eve düşen yıldırım.️Küçük yaşlarda sokaklarda kimsesiz ve perişan halde bulunan Heatchliff, daha sonra onu bulan kişi Bay Earnshaw tarafından büyük bir sevgi ile kucaklanır. Çocuğu bırakmaz ve himayesine alır! Aslında burası muamma. Çocuğu bu şekilde bulduğunu söyleyen Earnshaw’in gayrimeşru çocuğu da olabilir. O konu hakkında fazla bir bilgi verilmiyor kitabın sonuna kadar bu konuya açıklık gelecek diye düşünmeden edemedim doğrusu, bir kaos sever olarak İlk başlarda sımsıkı sarılmak istediğiniz çocuk zamanla diğer ev halkının ona yaşattırdıklarından dolayı bir canavara dönüşür, aslında ‘dönüştürülüyor’ demek daha doğru. Tam Heatchliff ile aranızda duygusal bağ kuruyorsunuz, kendinize yakın hissediyorsunuz derken karakterin içerisinden bambaşka yılanlıklar çıkıyor. Tek solukta okunuyor diyebilirim çünkü ciddi anlamda nefes kesici ve hemen bitsin de nefes alayım dedirtenden. Kim kimin çocuğu, kim kimin kocası, kimin eli kimin cebinde anlamak kolay değil🥸 Entrika, ihanet, sadakatsizlik... Aşk-ı memnu tekrarı da uzun süredir verilmiyor, Müge ablacığım da işlenen konular da bize yetmiyor, yaşadığımız ülkenin gündeminin değişim hızı bile bizi kesmiyor! Diyorsanız bu klasik sizi tatmin edecek Bu arada Emily Bronte’nin tek romanıdır. Yazar 30 yaşında bu eseri yazdıktan bir sene sonra vefat etmiş. Yaşasaydı ortaya çıkacak eserleri tahmin etmek bile güç.
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202558bin okunma