·456 syf.····Okunma: 13 Haziran 2021 15:35 Beyoğlu rapsodisi…
Çocuklarından beri ayrılmayan üç kafadar Selim, Nihat, Kenan. Birbirinden farklı üç karakter üç yaşantı ve yıllarca süregelmiş bir birliktelik. Önce karakterlerden bahsetmek istiyorum
Selim : Babasından devraldığı Azya isimli giyim şirketinin başında olan evli ve bir Dowm Sendromlu oğlu olan başarılı bir iş insanı. Kültürlü, kendini geliştirmiş, sağlam adım atan çok yönlü bir karakter grubun aslında beyni.
Kenan : Babasından kalan sigorta şirketini yöneten fakat aklı uçarı tek gecelik ilişkiler içinde savrulan haşarı bir orta yaş karakteri. Son tutkusu entellektüel camiada kabul gören bir fotoğraf sanatçısı olmak ve ölümsüzlüğü bu şekilde yakalamak.
Nihat : Grubun en fakir üyesi Kenan ve Nihat’tan aldığı yardımlarla kızını okutan karısının hegomanyası altında sindirilen pasif bir karakter.
Gelelim öykümüze kitap İstanbul’un tarihiyle kültürüyle çok zengin ilçesi Beyoğlu’nda geçiyor adından da anlaşılacağı gibi bir fotoğraf sanatçası olmak için sıra dışı yollara başvuran Kenan cinayete kurban giden insanların olay yeri fotoğraflarını canlandırmayı ve onları yeniden çekip bir sergi açmayı planlar . Cinayet şubeden bir şekilde fotoğrafları temin edip çalışmalara başlarlar. İki fotoğraf arasında bir benzerlik bulan Kenan cinayetlerin izini sürer ve işin içine hiç beklenmedik şeyler karışır.
Yazar Beyoğlu tarihinin tüm detaylarını kitaba ustaca işleyip küçük bir tarihi gezintiye çıkarıyor kitapta. İstanbul’un kozmopolit yapısının küçük bir izdüşümü olan Beyoğlu sokaklarının nabzını tarihi mekanlarını ünlü lokantalarını gezdiriyor usul usul.. ve kitabın sonunda mükemmel bir ters köşe yapıyor herkese