İnsan sadece bir sazdır, doğanın en zayıfıdır ama düşünen bir sazdır
2021 31. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 23:46
Tarihin en büyük düşünürlerinden mükemmel bir fikir koleksiyonu. Bu kitap, felsefede son 3000 yıl hakkında basit ve kapsamlı bir genel bakış sunar. Yazarlar, okuyucuyu basit diyagramlar ve çizimler kullanarak her bir filozofa kronolojik bir bakış açısıyla götürür ve her bireyin önemli katkılarını geniş bir yelpazede sunar. Sezgisel düzen, okuyucuyu bir sayfadan diğerine yönlendirir ve bırakması oldukça zor bir deneyim sağlar. Felsefe alanına ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kitap.
Felsefe
Felsefe KitabıWill Buckingham · Alfa Yayınları · 2017279 okunma
1.418 Gösterim
Bu kitabı okumak istiyorum, giriş kitabı olarak, uygun olur mu sizce? :)
Uygundur
Filozof mazikeen.
S Tanrıların herşeyi bildiklerini düşünüyormusun A Evet çünkü onlar tanrı S Bazı tanrıların diğerleriyle iyi değil mi ? A Evet elbette değil durmadan kavga ediyorlar S Peki tanrılar neyin doğru ve gercek olduğunda mı anlaşamıyolar Oyle olmali Ozaman bazı tanrilar bazen yanılabilir öylemi? Bu doğru olabilir Tanrılar bu yuzden herşeyi bilmemezler Sokratik sorgulama #115772276
Filozof mazikeen.
Atinada ilk bahar günü 1- isveç'ten gelen biri havanın sıcak olduğunu söylüyor. 2- Mısır' dan gelen biri havanın soğuk olduğunu söylüyor 1- ikisi de doğru söylüyor Doğru perspektife bağlıdır ve bu nedenle de izafidir. İNSAN HER ŞEYIN OLÇUSUDUR PROTAGORAS (Mö Y. 490 - Mö 420) #115752974
Filozof mazikeen.
Adem'in Tanrının emirlerine uymasını sağlayan onun aynı zamanda günah işlemesini de sağlar. Hippolu St. Augustine #115934493