“Cahilliği ancak okumakla yenebiliriz.“
Sayfa 40·Kitabı okudu
··2 alıntı·
17,6bin Gösterim
Öğretmen Hanım
TÜİK verileri, kitap okumanın Türk insanının ihtiyaç listesinde 235. sırada yer aldığını gösteriyor. Kitap okuma alışkanlığında ise dünyada 86. sıradayız.
Genel olarak katılıyorum. Fakat çok okumasına rağmen cahilliği aşamayanlar da var desem…
Öğretmen Hanım
Ben de size katılıyorum hocam, var elbette. Ve okumuş cahillik çok daha kötü...
👏👏👏
👍☺️
Kitaplardan alınan verginin pırlantadan alınan vergiden fazla olması bize cahil kalmamızı istediklerini gösteriyor galiba. Keşke teşvik edilse, toplum bilinçlendirilse.
Öğretmen Hanım
Nil hanım yorumla ilgili bir sıkıntı mı oldu ? Bu yorumunuzu yeni fark ettim. Kusura bakmayın lütfen.
Meriç'i herkes kendine has görüşüyle, temsil ettiği kanattanmış gibi benimsemeye çalışıyor olsa da, işin ucu gerçekten öyle değil. Onu okurken, kendisi ile münakaşaya giren, anlatmak istediklerini anlayanlar, onun gerçekten nelere işaret ettiğini ve bize nazaran; nerede durduğunu anlayacaktır. Kitaplarını kesinlikle öneririm, çünkü hem ülkenin geçmişini hem de geleceğini yorumluyor ve biz okuyanı da, kaleminin gücüyle sorgulamaya, düşünmeye sevk ediyor.
Öğretmen Hanım
Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Okurken dikkate alacağım yazdıklarınızı. Seveceğimi düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Tam da burada, vakti zamanında Meriç'in de işaret ettiği noktayı alıntı etmişsiniz öğretmenim. 🙏 👍 #127282895
Öğretmen Hanım
👍🙏 Meriç’in mükemmel atıfları var. Bu kitabını okumayı düşünüyorum inşallah.