Evet haklısınız. O da bunun doğru olduğunu biliyor ne güzel siz ayrı oturuyorsunuz diyor. O her ne kadar böyle düşünse de ailenin önemli olduğunu düşünüyorum çünkü insanın ilk sosyalleştiği yer ailesidir .
Tabiiki öyle. Lâkin bundan rahatsızsa ve durumu düzeltmeyi gerçekten istiyorsa değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Enine boyuna konuşmak, bu konuda ciddi sözler almak lazım
Bizim evde erkek misafirler ayrı bayanlar ayrı oturur .Erkeklerin servisini abim ya da babam yapar .Bayanların servisini de bayanlar yapar .Olması gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum. Harama girmek istemiyorum şu an böyle hassasiyeti olan insanlar da bulmak çok zor . Ahir zamanda herşey gibi evlilik de zor oldu.
Olması gereken bu zaten ama haremlik selamlık dikkat etmeyen insana ve ailesine bu ters gelir, bunu unutmayın. Ama talibiniz "ben de bunu istiyorum doğru buluyorum, ailemin itirazlarına göğüs gererim, sana laf söyletmem" diyorsa durum değişebilir. Eş çok önemli bu noktada
Öncelikle Cevap verdiğiniz teşekkür ederim 💐.Damat adayının ailesinde haremlik selamlık hassasiyeti yoksa mesela gelen misafirlerle hep beraber oturuluyorsa böyle bir evliliği kabul etmeli miyiz sizce ? Haremlik selamlık konusu benim önemsediğim bir konu ve elhamdülillah buna dikkat eden bir aile ortamında büyüdüm bu yüzden çok kararsızım
Anlatıyım: Sana doğru gelen şey karşı tarafça yanlış sayılabilir. Hatta ayıp bile karşılanabilir. Örneğin sen adaletsizlik karşısında susmayan birisindir, kendi babana bile hakkı savunmuşsundur yıllarca ama aile "babaya bu söylenmez, babanın karşısında konuşulmaz" mantığında olabilir. Yadırgayabilir. Örneğin senin ailende çiftlerin birbirine insanların içinde "aşkım, canım" demesi normal bi durum olabilir. Ama aile bunu garipseyebilir, ayıp görebilir. Tam tersi durumlar da olabilir. Kendi ailende görmediğin ve olumsuz saydığın şeyleri gördüğünde garipseyebilirsin. "Yeni Gelin" isminde bi dizi vardı, hiç duydunuz mu bilmiyorum. Yurtdışında yaşamış, Avrupa kültürüyle büyümüş bir kız, gelip Türkiye'de aşiret oğluyla evleniyordu. Giyim kuşamından yatıp kalkmasına kadar bütün hayatı değişiyordu. Tabiiki kız aşktan gözü kör olduğu için her şeyi sineye çekiyor, sabrediyor, mutlu mutlu takılıyordu. Zamanla eltileri sevmeye başladılar. Kayınvalidesi sevdi mi sevmedi mi bilmiyorum. Bu bir dizi olunca aşkın kör ettiği göz, evlendikten sonra düzelmemiş olabilir. Ama gerçek hayatta böyle olmaz. Çoğu zaman pişmanlıkla neticelenir bu tarz evliliklerin sonucu. O yüzden evlilikte denklik son derece önemli bir konu. İnsan aşıkken her şeyi toz pembe görüyor ve "onun için her şeye değer" diye düşünüyor. Ancak ilk kavgada aklına gelen ilk şey "Ben bunlara ne için kim için katlanıyorum ki?" düşüncesi oluyor..
O yüzden siz siz olun, evleneceğiniz kişinin ailesini iyi tanıyın 💐