2021 12. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 23:33
Öncelikle beklentimin çok çok üzerinde olan bir kitapla karşılaştım. Edebiyatın ve felsefenin bir arada harmanlanmış olması da ayrıca cezbedici bir nitelik oldu benim için. Kendisi de kitabının başında "Ben felsefe ve edebiyatın sevişmesini istiyorum, bunu da her kitabımda devam ettireceğim." diyor. Bu yaşadığımız dönemde edebiyata, felsefeye ve niteliğe dair pek bir şey göremiyoruz ne yazık ki edebiyatımızda da. Bunun tersine geçip, birçok engeli aşan bir yazarı okumak büyük keyif verdi. Gerçekten her anlamda nitelikli, edebiyatla ve felsefeyle dolu doluydu. Bu sebeple okuduğum için de çok mutluyum. • Kitapta baş karakter Tekin'i yaşıyor, duyuyor, görüyoruz. Bir yazarın da en büyük başarısı budur. İnsanlara o karakteri yaşatabilmek. İşte Tekin de bu karakterlerden biri. Onun sancılı, karanlık, acı dolu dünyasına bir giriyoruz, bir daha da çıkamıyoruz. "Genç Werther'in Acıları" eserinden sonra bir de burada kaybolmak açıkçası hem iyi geldi hem de karanlık Bir film gibi izlediğim, içindeymişim gibi okuduğum özel kitaplardan biridir artık "Genç Ozanın Sancısı". Her kitap bunu başaramaz, hele ki bu kadar başındayken başaracağını hiç düşünmezdim. İyi ki yanıldım bu konuda. Edebiyatımıza gelecek adına umut verici gelişmeler yaşatacaktır sevgili Hasan Furkan Efeoğlu • Kitapta ayrıca argo kelimeler, +18 ifadeler de mevcut ancak rahatsız edici boyutlarda değil. Bu da en önemli şeylerden biri. Eğer aşırı hassas birisi değilseniz, rahatça okuyabilirsiniz Ben kitap hakkında olumsuz bir eleştiri de yapmayı bekliyordum ancak elimde hiçbir olumsuzluk da yok. İlk kez bir yazarlık deneyimi ve ilk seferinde büyük bir ustalık... Gerçekten tebrik ediyorum yazarımızı.
Genç Ozanın SancısıHasan Furkan Efeoğlu · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20218 okunma