Vay Canına...
2021 24. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 00:04
Paralel evrenler, zaman yolculukları, farklı dünyalar, bilim kurgu... Ben bunları çok seviyorum ve özellikle de, bunlar detaylı ve anlamlı bir şekilde yazıldıysa... Daha da çok seviyorum. Seriyi arkadaşımdan duymuştum ve Pegasus'un kelepir diyebileceğim bir indirimle baya uyguna sattığını fark edince de alayım dedim. Sonuçta bilim kurgu seviyorum ve paralel evrenlere aşırı ilgi duyuyorum. Gel gelelim, satılmayan bir seri olunca insan ister istemez "Ya çok iyi bir seri ya da cidden vasat," düşüncesine kapılıyor. Ya da sadece ben bu düşünceye kapılıyorum her neyse... Seriye beklentisiz başladım ve cidden umduğumdan daha fazlasını buldum. Öncelikle çok iyi araştırılmış, çok düşünülmüş, üzerinde epey emek harcanmış bir kitap olduğunu itiraf etmeliyim. Her ne kadar Sasha'nın başlangıçta yaptığı aptallıklara gözlerimi devirmekten baş ağrısı çektiysem de hem karakterlerin ilerleyişi hem de kurgunun ilerleyişi çok güzeldi. Beklentimin üstünde, oldukça etkileyici bir kitaptı. Özellikle evrenlerin oluşturulması, birbirlerinden ayrılış hikâyesi ve bunların işleniş şekli çok hoşuma gitti. Kitap gayet yerinde açıklamalarla dolu olunca, böyle ihtimallerin varlığına inanası geliyor insanın. En azından ben inanmak isterdim. Uzun lafın kısası, oldukça güzel bir kitaptı ve akıcıydı. Okurken, "Sonunda ne olacak?" diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. Ayrıca, serinin tek kitapla da bitebileceği tadını verdiğini de itiraf etmeliyim. İkinci kitapta neler olacağını merak ediyorum ama serinin sadece bu kitabını almış olsaydım bile bana yeterli gelebilirdi... Aurora'da neler olduğunu merak edip duruyor olsam da, hikâyenin Sasha için bir sona ulaştığını düşünerek finali kendi açımdan yeterli buldum.
Bilim-Kurgu
TandemAnna Jarzab · Pegasus Yayınları · 2016245 okunma