Ölünce geçmişimizin paralel evrende bir kütüphanede (Arşiv) “Tarih” adı altında klonlarımız ile saklandığını düşünün. Ve bu “Tarih”keri koruyan “kütüphaneciler”, kaçan “Tarih”leri yakalayan “koruyucular” ve “takım”lar…
İlk kitap olan Arşiv ile yazın kaçak “Tarih”leri geri yerine götüren ve bu sırada onların en tehlikelisinden zorla kaçan Mackenzie Bishop’ın bu seferki görevi Hyde Koleji’nden sağsalim çıkabilmek. Yazın yaşadığı olayların ardından gelen kabuslar, halüsinasyonlar ve uyku problemleri derken kolej artık görüldüğü kadar kolay değil. Üstelik birbiri ardına gelen kaybolmalar ile tüm oklar aynı yönü gösteriyor: Mac. Geçmişten gelen korkularla, şüphelerle savaşmaya hazır olun! Arşiv’den sonra olayların yavaş yavaş çözdülüğü bu kitap serinin 3. Kitabı gelene kadar hevesimizi alacağımız tarzda olmuş
İlk kitabın yorumunda bahsettiğim serinin farklı konusu bu kitapta da kendini korumaya başarmış. Ancak ilkindem farklı olarak işin içine lisenin de girmesi, aşkın karışması, belli ergenlikler derken kitabın fantastik dozu biraz dağılmış.
Kitabı okurken ana karakterimizin başına buyrukluğu, kimseye bir şey anlatmaması her kitapta gördüğümüz klasik olaylardan. Ancak kitaptaki “Arşiv” adlı yapılanmanın bunu bilip kızı her seferinde “tamam git” deyip salması beni bıktırdı Kendisine aşık olan çocuğu zarar görmesin diye reddetmeler, başına buyruk hareketler, gizli planlar derken kitabın ilginç konusu bana klişe öğelerle ezilmiş gibi geldi maalesef
Özetle seri aşırı kaliteli değil ama konu olarak farklı. İlk kitabın fantastik içeriği daha çok hoşuma gitmişse de bu kitabında daha çok eğlendim. Fantastikte aşırı seçici değilseniz önerebileceğim bir kitap olabilir. Ama seriye bayılmadığımı da söylemeliyim