Ocak 2017
Pegasus Yayınları
Sıralamalar

2022 39. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2022 13:13
VICTORIA SCHWAB || AZAT Arşiv serisinin ikinci kitabı olan Azat'la bizi; hiçbir kararın kolay olmadığı, aşkın ve kaybın madalyonun iki yüzü olduğu zengin bir dünya karşılıyor. İkinci kitapta karakterimiz Mac; bir hayli zorlu yollardan, tehlikeli durumlardan geçiyor. Bu süreçlerde karakterlerin ruh halleri, psikolojik durumları çok iyi yansitilmis. Rüyalara musallat olan bir hayaletin kişiye etkilerini de kitabın son sayfasına kadar hissediyorsunuz. Bu süreçte karakterin iç dünyasınin anlatimi çok başarılıydi. Geçmiş ve bugün bağlantılı anlatım ilk kitapta olduğu gibi ikinci kitapta da vardi. Yazarın hayal gücu o kadar iyi ki; "Bu konu daha nereye gidebilir ki?" dediğim her durumda yazar bana bambaşka bir kapı araladı. İçeriği zengin bir anlatımla harmanlanmış, sürükleyici, gerilim dolu, dram, komedi ve duygusal temayla bütünleşmiş, polisiyeyle tatlandirilmis harika bir kitap okudum. Seri kitaplarda uyuma çok önem veriyorum. Yazar bu iki kitapta çok iyi bir uyum yakalamış. Hikayenin devam ettirilisi, ilk kitapla bağ koparmadan olayların aktarilisi, karakterlerin doğasını bozmadan serinin tamamlanmasi benden geçer not aldı. Arşiv serisi benim için; konusuyla, anlatımıyla çok farklı bir evrendi. Elimden bırakamadım desem yeridir. Üstelik ikinci kitapta son yüz sayfayı neredeyse kalbim ağzımda heyecan ve merakla okudum. Mac ve Wes! Harika takım arkadasiydiniz. İyi ki tanıştık! Kitaptan naçizane bir de ders çıkardım. "Gönül bağı kurduğun herkesten sorumlusun. " Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
2021 58. kitabı
Ölünce geçmişimizin paralel evrende bir kütüphanede (Arşiv) “Tarih” adı altında klonlarımız ile saklandığını düşünün. Ve bu “Tarih”keri koruyan “kütüphaneciler”, kaçan “Tarih”leri yakalayan
2020 12. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2020 22:52
Bir serinin daha şimdilik sonuna geldik. Seriye bir kitap daha eklenecek gibi görünse de bence seri kendi içinde final yaptı. Büyük ihtimalle 3. kitapta herkes herkese ayaklanacak Bütün dünya yok
2023 50. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2023 14:16
Vee 365ci kitabımı da bitirmiş oldum. Bir seri daha bitti.. Aslında tam bitmemiş gibi, her an devam edebilir gibi duruyor ama o kadar uzun ara verilmiş ki, etmeyeceğini biliyorum. Yazarın kalemi çok güzel, akıcı, olmayan o dünya bir anda varoluyor adeta ama bu kitabı diğerleri kadar beğenmedim. İlk kitap güzeldi ama ikinci kitap biraz tekrara girmiş gibiydi (özellikle ilk kitaptan çok fazla kesit tekrar tekrar verilmişti, üstüste okumasaydım belki faydalı olurdu ama..) Şaşırtıcı bir sonda olmadı, olayı tahmin etmiştim zaten ama yine de güzel bir kitaptı.
·400 syf.·
2020 17. kitabı
Bilinmeyen bir Fantastik Seri olduğunu birinci kitabın incelemesinde söylemişitm sanırım. İkinci kitap beni şaşırtmadı. En az birincisi kadar iyiydi. Aslında başta biraz sıkıldığımı ya da beni sıkan bir nokta olduğunu söyleyebilirim. Mackenzie karakteri Owen ve yaşadıklarını sürekli unutamıyor. Bunu kitapta çok sık görmem- aslında birinci kitabın sonunda yaşananları okuduğum için- ikinci kitapta da olayı sık sık anlatması biraz sıktı. Mackenzie karakteri sürekli kendini suçlasa da kitap başından beri heyecanlıydı. Favori karakterlerim: Roland, Wesley ve Cash. Bence farklıbir fantastik seri okumak istiyorsanız alabilirsiniz. Yani aldığınıza pişman olmazsınız demek istiyorum. Keyifli okumalar.
·400 syf.·
2018 54. kitabı
Bir serinin daha sonuna geldim. Üçüncü kitabının 2020'de çıkacağını öğrenmem de benim için çok kötü bir haber oldu. Ama böyle bir kurguyu oldum olası unutamam diye düşünüp 2020'yi heyecanla
2023 yılı okumalarımın ilk favorisi
2023 6. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 00:00
AzatAzat Kitaba bayıldım. Genç yetişkin fantastik severlerin seveceği bir kitaptı. Akıcılığıyla, olaylarıyla, karakter gelişimiyle beni çok etkiledi. Kitabın konusu tekrar etmeye çok musait ancak yazar öyle güzel yazmış ki ilk kitaba karşı eh oldum(2022 fav. olmuştu ilk kitap). Sırlar, gizemler. Kitapta herkesten şüpheleniyorsunuz-Rolanddan bile- sizle kalmıyor Mac(baş karakter) de şüpheleniyor. Son 70 sayfayı bir oturuşta bitirdim. Çokta sevmediğim kısımları ise bence sonu çok açık bırakılmış şöyle 20 sayfa daha olup her şey yerine otursaydı çok güzel olurdu. Mesela (spoi) boşluğa gidenlere ne oldu veya tamam (spoi) Owen uyutuldu ama yaşanan kargaşa nasıl düzeltildi bunlar yarım gibi geldi bana. Aşk çok yoktu hatta hiç yoktu evet kitap romantik değil ama ilk kitabın sonunda bir şeyler olmuştu Wes ve Mac arasında, bu kitapta onu çok göremedik. Mac sürekli birileriyle uğraşıyor sürekli yalan söylemek zorunda kalıyor bu yüzden Wes'e zaman ayıramadı. Dediğim gibi 20 sayfa daha olup söyle 3 hafsa sonrasını gösterse her şey toparlanmış, ilişkileri düzene girmiş şekilde olurdu. Victoria Schwab (V.E. Schwab)Victoria Schwab (V.E. Schwab)
Fantastik
2021 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2021 18:35
Sevgili kitap okuyucuları; Bir serinin daha sonunu getirmiş bulunmaktayım. Seri kitapları gerçekten seviyorum. Sevdiğim içinde fazla fazla seri okuduğum söylenebilir . Azad ilk kitaba göre bir tık daha iyiydi bence. Sürükleyiciliği olsun, merak ettirme unsuru olsun bir tık daha öndeydi. Normal şartlarda serilerde ilk kitap genellikle daha güzel olur bu kitapla kuralı yıkmış bulunmakta. Hayal mi gerçek mi? Ölecek mi yaşayacak mı? Arşivdeki göreve devam mı tamam mı? Acaba Wes ile aşk olacak mı olmayacak mı? Diye diye sonuna geldim. Milyon defa açıp sonu okudum. Ne olacağını bilerek heyecan yapmak benim işim . Şuraya fantastik kitap severlere kaçırmayacakları bir seri daha bırakıyorum . Ben seriyi 20 tl ye almıştım Kitapyurdu’ndan. Hala var mıdır bilmiyorum ben alalı baya olmuştu çünkü. Anca sıra geldi bitirdim . Lafı daha fazla uzatmayacağım. Şimdiden herkese keyifli okumalar .
azat kitap yorumu/spoilerlı
2022 19. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2022 13:22
Serinin ilk kitabindan bin kat daha iyi bir 2. Kitaptı serinin devamı gelir mi son kitap mıydı emin değilim ama sevdim. Wes ve Mac karakterine aşırı bayılıyorum. Ronald karakterinin her şeye rağmen Mackanzie karakterinin arkadasında durması. Agatha takıntılı ruh hastasıydı net yani. Bence bu kitapta Mac ve Wes'in okul hayatını okumak daha iyiydi. Owen'da ikinci ruh hastası tek amacı Arşiv'i yerle bir etmekti yemin ederim ayrıca Mac'in kabusu haline gelmisti. Güzel bir kitaptı beğendim ben.
2020 20. kitabı
Son satırları okuduğumda, kesinlikle üçüncü kitabın geleceğini anladım ama bize nezaman gelir, çevirisi nezaman yapılır bilinmez. Kesinlekle çok fazla duyulmamış bir seri olmasına rağmen, okuyanların tavsiyesi ve beğenisiyle değer kazanacağına inanıyorum. Fantastik sevmeyenler bile sevenler kadar beğenecektir bence. Oldukça özgün ve ilginç bir konusu var. Okuyup hayal ettiğimde, "vay be daha önce hiç böyle birşey düşünmemiştim. Olsa nasıl olur" deyip, mantığa oturtmaya çalışıp, ciddi ciddi hayal kurdurdu bana . Gelelim yorumumun olumsuz ve azıcık spoiler içeren kısmına; Kitapta bir iki yerde mantık hatası buldum örneğin; Nix'i ilk kitaptan hatırlarsınız. 80. Sayfada Betty adında bakıcısı olan kör ve çok yaşlı bir hanımdı yazılmış. Birkaç satır altta ise Nix bir zamanlar Betty'ye babalık etmişti yazılmış. İlk kitaptada Nix erkekti. Tabi bu çeviri hatasıda olabilir. Kısacası ufak tefek hatalar bu kitaptada vardı ama tadımı kaçırmadı. Kahramanların yaşları küçük olmasından dolayı, gençlik romanı gibi hissettirebilir ama ilginç konusu her yaştan okuru meraklandıracaktır. Aslında Azatta isminden dolayı, tarihlerin azat olacağını sanmıştım ama öyle olmadı. Üçüncü kitapta (çıkarsa tabi) tahminlerimin tutup tutmayacağına bakacağım artık.

Victoria Schwab (V.E. Schwab)Yazar · 21 kitap
VICTORIA “V. E.” SCHWAB, aralarında beğenilen Shades evreni, Villains serisi, City of Ghosts serisi, Gallant, The Invisible Life of Addie LaRue ve The Fragile Threads of Power'ın da bulunduğu yirmiyi aşkın kitabın yazarı ve New York Times'ın 1 numaralı çok satan yazarıdır. Paris sokaklarında dolaşmadığı veya İngiliz tepelerinde yürüyüş yapmadığı zamanlarda, İskoçya'nın Edinburgh şehrinde, bir kahve dükkanının köşesine çekilmiş, canavarlar hayal eden bir halde bulunabilir.