·544 syf.····Okunma: 24 Haziran 2021 01:39 Yazarın uzun süre kitap üzerinde çalışması ve kitap reklamının iyi yapılması neticesinde dikkatimi çekmişti Veba Geceleri. Ama malesef beklentilerimi karşılamadı, kitapta anlatılan kurgudan bahsetmeyeceğim ama bu kitabın içeriği oldukça uzun tutulmuş, olaylar hep benzer şekilde ilerliyor kendini tekrarlıyor kitap, puntosu desen oldukça küçük, kitap desen kocaman sanki bin sayfa roman okudum oku oku bitiremedim, 250 sayfada tamamlanamaz mıydı bu kitap acaba? Sonuç olarak kitaba odaklanmakta zorlasamda kendimi bir türlü gerçekleştirmedim. Kitapta ayrıca padişah hakkında yazılanlara oldukça dikkat ettim, yazar bütün gözlerin 2. Abdülhamit üzerine olmasına odaklanmış. Basit bir örnek; faili meçhul cinayet var, ilerleyen bölümlerde katilin kimler olduğunu ortaya koyuyor ama acaba 2. Abdulhamit suikaste mi uğrattı şeklinde kafalarda soru işareti bırakıyor yani Abdulhamit devletin en önemli noktasındaki bürokrat, bilim insanı, bilmem en faydali insanlari bile suikasta uğratmiş olabileceği kanısına varabilirsiniz. Aşırı boş zamanım varmış demek ki okudum bu kitabı, keske bunun yerine 1000 sayfalık dünya klasiğine ayırsaydim vaktimi.