2021 2. kitabı
Hocamın tavsiyesi üzerine okumuştum bu eseri. İsmini dahi duymadığım ve maalesef çok geç tanıştığım Doğan Cüceloğlu'nun kaleminden. Psikoloji alanındaki başarısını en üst seviyeye çıkarmış ve popüler psikoloji alanında tanınmış bir bilim insanı kendisi. Bu eserinden iç konuşmalarımız nedir, nasıl oluşur ve bunların olması sağlıklı mıdır sorularına yanıt vermiş. Benim de çok merak ettiğim ve üzerine düştüğüm bir konuydu. Bu kitapta bu sistemi öğrenmekle kalmayıp psikolojik tranvaların iç benlik üzerindeki etkisine verilen örneklele şahit oldum. Kitap içerisinde yazarın kendi hayatından kısa hikayelerde sunması okuyucuyla tatlı bir bağ kurmasını sağlamış. Ve bazı okurlarının kendine yazdığı mektuptaki örnek olaylardan kişissel bilgiler vermeden paylaşmış olmasıda okurla yazar arasındaki bağı güçlendiriyor. Eser arasına serpiştirilmiş bazı testlerle iç çocuğunuz ve iç anne babanızın sağlıklı olup olmadığını denetleyebiliyorsunuz. Ben eseri severek okudum. Altı çizilecek çok fazla bilgi var. İnsanı anlama, davranışları yordama, çevrenin insan yaşamı ve davranışları üzerinde etkisini görmek adına şahane bir kitap.
Psikoloji
İçimizdeki ÇocukDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 201710,2bin okunma