Öğretmen İyi Olunca...
2020 8. kitabı
. Kitaptan çok kitabın yazarına hayran kaldım; yazar, bizlerle paylaştığı onlarca hatta yüzlerce felsefi görüşün ve düşüncenin ortasında iyi sağlam ve ve ve tarafsız durabiliyor. Bu hayranlık sebebiyle yazarın bir kitabını daha satın aldım, ona da göz attığımda aynı güçlü niteliği orada da sergilediğini gördüm. Çok güzel bir kitap Felsefe’nin Kısa Tarihi... Hem bir bütün olarak mükemmel hem de her başlığı ile birbirinden bağımsız olarak da okunabilecek nitelikte... Yazar da sağlam duruşu ile bence okurun fikirler arasında kaybolmasını önlüyor. Eğer yazar kendi varlığını dahil etmeseydi de kitaba, her felsefi akım ve görüş öylesine/çıplak olarak sunulsaydı okura, okur belki kendini kaybedebilirdi ve kafası karışabilir, içinden çıkamayabilirdi fikirler arasından ya da okuduklarına bir anlam vermekte zorlanabilirdi... Ama öyle değil... Demek ki neymiş; bir felsefi akım/görüş tek başına zor ve tehlikeli değilmiş... Yeter ki iyi bir öğretmen tarafından iyi ve etkili bir tarzda/metotla sunulsun! .
Felsefe
Felsefenin Kısa TarihiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 20208,3bin okunma