Zaman konusunda problem yaşıyorsanız muhakkak okumanız gerekiyor!
2021 17. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2021 22:02
Kitap henüz bitti. Zaman konusunda kendime çeki düzen vermeye başladım. Fakat etkisi ne kadar sürer bilmiyorum. Temennim uzun süre etkisinde kalmak. Kitap sürükleyici, açık ve anlaşılır. Kolaylıkla okunabilecek bir kitap. Etkilendiğim çokça yer oldu. Bir kaç alıntı ile kitabın içeriğini az çok tanıtmak istiyorum. Batı dünyasında kitap bir insanın ihtiyaç listesinin 18. sırasında bulunmaktadır. Türkiye’de ise ihtiyaç listesinde kitap 222. sırada yer almaktadır. Türkiye’de bir yılda yapılan ilmi araştırma sayısı 368’dir. Japonya’da 23.630 Rusya’da 25.313 Almanya’da 26.168 İngiltere’de 42.338 ABD’de 204.632’ dir. Fransız Shene Ferguson’un Tespitine göre kumarbaz milletle sıralamasında Japonya’dan sonra Türkiye ikinci sırada. İsrafta dünya birincisi, alkolde dünya üçüncüsü, sigarada dünya dördüncüsüdür. TV kanalları ve basının bir bölümü bu gidişatın itici gücüdür. Öğrencilere okuma sevgisi, okuma arzusu vermeyen, “vaktin değerlendirilmesi”ni önemsemeyen eğitim camiasının bu meselede ihmal ve sorumluluğu vardır. Çok az konuşan bir toplum olduk. Bugün artık sadece evlerde ‘yemekte ne var? Çocukların imtihanı nasıl geçmiş? Telefon faturası geldi mi?’ Gibi kısa konuşmalar yapılıyor. Yemek yenildikten sonra hanım hemen mutfağa girmekte erkek vakit kaybetmeden televizyonun başına geçmektedir. Doktorlar, aile fertlerinin konuşup dertleşmediği ailelerde, ailede bulunması gereken sıcak münasebetlerin de olmadığını, bunun da aile fertlerinde depresyonlara sebep olduğunu ifade etmektedirler. Son zamanlarda kendi kültürümüze, aile yapımıza, milli ve dini değerlerimize sahip çıkan programların mevcudiyeti çeşitli TV kanallarının eğitici-öğretici yayınYayınlar yapması insanımızı biraz olsun rahatlatmaktadır. Tv’nin insanları etkileme gücü üzerinde psikologların yaptığı araştırmaların sonuçları çok ibretliktir. “Ailenizi mi çok seviyorsunuz, TV’yi mi?” Sorusuna çocuklarda %44’ü TV diye cevap vermiştir. Bu farkındalığı oluşturmak adına adım atmamıza yardımcı olabilecek bir eser olduğu kanaatindeyim.
Hayat
Zaman Yolcusuna SöyleneceklerYaşar Değirmenci · Siyer Yayınları · 2023645 okunma