00:00 Yorum Postu
2021 6. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 16:44
selam! Bugün sizlere, yolumu kaybettiğimde ve ya yolumun bozulduğunda, bir nebze olsun beni dimdik ayakta tutabilecek güce sahip olan bir kitabın yorumu ile geldim. -𝐤𝐨𝐧𝐮𝐬𝐮 ; İngiliz Dili Ve Edebiyatı okuyan Nazlı ve Ezel, Jane Austen üzerine ortak bir ödev hazırlamak zorunda kalırlar. Ancak bu ödev zamanla Nazlı'nın kendi hayatıyla hesaplaşma işine dönüşür. Geçmişini unutarak kendine yeni bir kimlik belirleyen Nazlı, her attığı adımda karanlık düşlerine biraz daha gömülür. Bu yolda ona ne en yakın arkadaşı Ecem, ne Ezel ne de diğer insanlar yardımcı olabilirler. Çünkü bu tamamen, Nazlı'nın çözebileceği bir kördüğümdür. -𝐲𝐨𝐫𝐮𝐦𝐮𝐦 ; Kitabı resmen büyülenmiş gibi okudum. Tek sıkıldığım bir sayfa bile olmadı. Herşey çok güzel ilerliyordu. Ve kitabın içindeki sırlar , benim kitabı okumamı daha da körüklüyordu. Kitapta ayriyetten edebi eserlerden alıntılar (Gurur ve Önyargı- Romeo ve Juliet vb.) görmek te çok hoştu. Yani okuduğunuz zaman birazcık ta olsa edebiyat ve sanat tarihinden güzel bilgiler öğrenebilirsiniz. Karakterleri özetleyecek olursam; Nazlı. Gerçekten okurken sinir krizlerine girdiğim fakat vardır bir bildiği dediğim karakter... Kalbimin en güzel yerinde Nazlı Buse Aladağ ‍ Gerçekten seni okurken o kadar keyif alıyordum ki (sinir krizlerini saymıyalım) cümlelerinle, etrafımdaki insan topluluğuna bir kez daha sahici gözle bakmamı sağladı .  Geçmişin gölgesinden saklanmaya çalışan, ve hala umudunu arayan Nazlı'm. Gerçekten seni ne kadar uzun yazarsam yazayım anlatamam. Ezel... her zaman Nazlı'nın arkasında olan ve her ne olursa olsun ona doğru yolu göstermekten çekinmeyen adam... Düşünceleri,hisleri, davranışları, cümleleri o kadar güzeldi ki... kitabı okurken Ezele çok bağlandığımı ve kitap bittiğinde tekrar tekrar okumak istedigimi anladım seni okurken. Iyi ki varsın Ezel Alp Tekinoğlu. Sonundan bahsedecek olursam da... Çok ağladım. Gerçekten. Nazlı'nın kendi bataklığından kurtulmasına, daha doğrusu geçmişin acısından kurtulmasına çok sevindim. Daima ve her zaman sen, Nazlı Buse Aladağ. Eğer tereddütünüz varsa... alın, gerçekten tereddütlük hiçbir şey yok. Okuyun, okutturun! Ve sende daima Parla Kabal!
00:00 Biri Sizi DüşünüyorN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20208,6bin okunma
2.292 Gösterim
Çok güzel olmuş incelemen 💘
Çok teşekkür ederim:')
Sonunda deli gibi ağlamıştım.Bana harika duygular yaşatan bi kitaptı .Bu arada yorum harika:)
alyeska
Çok teşekkür ederim :) bende deli gibi iki gündür üst üste ağlıyorum:')
Nazlı güzel kızım 🥺🦋
Nazlı Buse Aladağ:')