Puan vermedi·264 syf.····Okunma: 26 Haziran 2021 23:10 Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun kendi yaşam öyküsüne en yakın olan kitabı Hippi, 1970'li yıllara damgasını vurmuş sistem karşıtlığını, özgür yaşam arzusunu, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan barışçıl bir neslin arayışını ve dönüşümünü ele alıyor.
Yazar olma hayalleri kuran Paulo özgürlük hayalleri ile dünyayı dolaşırken, Hollanda'da kendine Nepal seyahati için bir yol arkadaşı arayan Karla ile tanışıyor. Magic Bus ile çıktıkları Nepal yolculuklarında birbirinden farklı insanla tanışıyorlar, yazar bu kişilerin de öykülerine yer veriyor kitapta. Yolculuklarında duraklarından biri de İstanbul. İstanbul hem Paulo hem de Karla için yıllardır aradıklarını buldukları bir durak oluyor. Dans eden semazenleri görme hayalleri ile İstanbul'da dolaşan Paulo, Sufizm ile tanışıyor ve seyahatini İstanbul'da sonlandırarak bir süre burada yaşıyor. Karla ise içindeki boşluğun aşk ile dolduğunu görüyor, aşkını buluyor.
Yazarın İstanbul'u, tarihi, coğrafi, kültürel özelliklerini aktarışı oldukça güzeldi. Renkli giyimleri, eğlenceli dansları, uzun seyahatleri, uyuşturucu kullanımları ile aşina olduğumuz hippilere içten bir bakıştı kitap. İlk sayfalarında beğenip beğenmediğimden emin olamasam da, özellikle Nepal'e yolculuklarının başlamasıyla hikaye beni daha çok içine çekti. Oldukça akıcı, sürükleyici ve eğlenceli bir kitaptı.