Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 01 Temmuz 2021 23:14 Ben kitabın konusundan bahsetmek istiyorum.
Lou Salome, güzelliği ve havasıyla baş döndüren Nietzsche dahil herkesin aşık olduğu bir kadındır.
Karşılık veremediği için Nietzsche’nin iyice depresyona girdiğini, ona olan nefretinin intihar düşüncesini ateşlediğini düşünür. Kendisine ihanet edildiğini düşünür. Lou Salome Nietzsche'nin umutsuzluğuna, migren hastalığına çözüm bulmak için doktor arar. Ve Josef Breurer adında Viyanalı bir doktor bulur, Nietzsche'yi tedavi etmesi konusunda ikna eder. Yapması gereken bu umutsuzluğu ona belli etmeden gizli tedavi etmektir.Breuer’in işi çok zordur çünkü karşısındaki gelmiş geçmiş en zeki düşünürlerden biridir ve ona amacını belli etmemek için tam tersini yani onun kendisini tedavi etmesini ister. Fakat Breuer zamanla kendini bu oyuna kaptırır ve hatta bunun bir oyun olduğunu unutur. Artık Nietzsche, Breuer’in umutsuz saplantısını çözmeye ve hayatından memnun olmasını sağlamaya çalışır. Ve sonunda Breuer'in ümitsizliği geçer. Yani iyileşir fakat Nietzsche iyileşemez.
Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. İyi okumalar : ))