Öğretmenlik konusunda deneyim sahibi olan iki isim Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan'ın ortaklaşa yazdıkları bir kitap. Daha da detaya girmek istersek öğretmenliğin anlamı ve ilkeleri üzerine İrfan Erdoğan ile Türkiye'nin çeşitli noktalarında yaptığı sohbetleri ses kaydına alarak, geçmişten günümüze kadar yaşanılan olaylarla özetleyerek, yazmışlar.
Kitapta öğretmen olabilmenin incelikleri anlatılıyor. Biraz eğitim bilimi tarzında yazılmış bir kitapta. Konuşamalar küçük hikayelerle desteklenip, günlük örneklerle sadeleştiriliyor. Ama bazen felsefi detaylara da girilmiyor değil. Tabii bu detaylar kitaba hoş bir hava katarak kitabı okumaya devam etmeyi daha da isteklendiriyor.
Doğan Bey, ıhlamuru çok sever. Bunu biz okurları çok iyi biliriz. Bu kitabında da -yine yaptığı gibi- sizi masanın bir ucuna oturtup, -ne kadar sevmesemde- "bana da bir ıhlamur yap" dedirten bir kitap aynı zamanda.
Ne çok ağır, ne çok hafif bir kitap. Sanki kitap okuyormuş değilde, yanı başınızda kendileriyle sohbet ediyormuş gibi bir hava katıyor. Şahsen ben öyle hissettim. Öğretmenlikle alakası olanlara katkı sağlayacaktır elbet.
~Bir cana katkı sağlayabilmeniz dileğiyle... İyi okumalar...~ <3