Lev Tolstoy- İnsan Neyle Yaşar?
2021 33. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2021 00:35
Kitap Tolstoy'un en popüler kitaplarından biri. Toplamda 6 hikayeden oluşup az sayfada çok ders alınabilecek bir kitap. Zaten bayaa akıcı o yüzden bir çırpıda bitirilebilir. Anlatım dili çok güzel, çevirisi günümüz türkçesiyle yapıldığı için anlamakta zorluk çekmedim. Kitabın ismi 1. hikaye olan "insan neyle yaşar?" Hikayesinden geliyor. Benimde en çok beğenip etkilendiğim hikâyede oydu zaten. Kitap bir yere kadar gayet iyiydi fakat ortalara doğru bu kadar abartılması saçma geldi. Bence sırf Tolstoy diye gereksiz anlatılıp övülmüş. Yani tabii ki ders aldım ama beni aşırı etkileyecek unutamayacağım bir ders almadım şahsen. Yani çok bir beklentiniz olmasın. Bana okumadan önce aşırı övdükleri için gözümde çok büyüyüp, beklentim yükselmişti. Zaten incelemelere baktığınızda hayal kırıklığına uğrayan insanları görürsünüz. FAKAT; Tolstoy okumaya başlamak için, klasik diline alışmak için, sizinde bir fikriniz olması için kesinlikle okumalısınız. En azından boş beleş bir kitap değil, anlattıkları şeyler ders verici. Puanım 7/10 İlerde tekrar okuyacağım
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024234,1bin okunma