2021 21. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 13:11
Neredeyse hepimizin zaman zaman kendini boşlukta hissettiği, ruhsal sıkıntılardan geçtiği ve hayatının motivasyonunu kaybettiğini düşündüğü zamanlar olmuştur. Böyle zamanlarda sen her şeyi yapabilirsin, güç içinde saklı diyen uyduruk motivasyon kitapları yerine insanın ihtiyaç duyduğu şey kendini tanımaya çalışma, yaşadığı bu durumu her şey yolundaymış gibi geçiştirmek yerine nedenini algılayıp kendine uygun çözümler üretmektir. Zira hayattan umudunu kesmiş, yaşamak için bir amacı olmadığını düşünen bir insana tüm güç içinde saklı onu ortaya çıkar demenin bir anlamı yoktur. İşte bu kitap psikolojik olarak yaşadığımız sorunlara yüzeysel çözüm sunmak yerine olası nedenleri hakkında bilgi veriyor ve insanı kendi üzerine derinlemesine düşünmeye ve kendini tanımaya yönlendiriyor. Hem kendi adıma hem çevremdeki insanlar adına sosyal ilişkilerimi değerlendirerek, sık sık düşünüp notlar alarak okuduğum bir kitap oldu. Ayrıca psikiyatrist olan yazarın ifadelerinden alanındaki bilimsel yetkinliğini de hissedildiğini düşünüyorum. Okumanızı tavsiye ederim.
Psikoloji
İnsan OlmakEngin Geçtan · Metis Yayınları · 202533,5bin okunma