GΓΆnderi

Β·264 syf.Β·Β·
2021 36. kitabΔ±
Okunma: 06 Temmuz 2021 18:44
π‘ƒπ‘Žπ‘‘π‘Ÿπ‘–π‘π‘˜ π‘†π‘’π‘ π‘˜π‘–π‘›π‘‘ 𝑖𝑛 π‘π‘’π‘Ÿπ‘›π‘’π‘šπ‘’π‘› π‘“π‘Žπ‘Ÿπ‘˜π‘–π‘›π‘Ž π‘£π‘Žπ‘Ÿπ‘šπ‘Žπ‘šπ‘Ž 𝑛𝑒𝑑𝑒𝑛 π‘œπ‘™π‘Žπ‘› π‘˜π‘–π‘‘π‘Žπ‘π‘–..)) 18. yΓΌzyΔ±lda fransa'da doğmuş olan grenouille bir kokuya sahip değildir, ama inanΔ±lmaz bir koku alma yeteneği vardΔ±r. koku tutkusu yΓΌzΓΌnden parfΓΌmcΓΌlüğü âğrenen Grenouille, regΓΌler aromalarΔ±n yanΔ±nda asΔ±l gΓΌzel kokunun bizzat insanlardan geldiğini keşfeder ve bu kokuyu elde etmek iΓ§in insanlarΔ± ΓΆldΓΌrΓΌp derilerinden aromalar Γ§Δ±karmaya başlar. Yillar once filmine bakmistim... Ilk sahnede anlasilir filmde gercekten kitabin hakkini vermek istediklerini.... cok ugrasmislar, asiri bir ozen gostermisler filme, buyuk bir saygiyla kitabin onunde egilmisler, agir agir cekmisler sahneleri, acelesi olmadan..beklemisler 'koku' yu hissedelim diye... πΎπ‘–π‘‘π‘Žπ‘π‘–π‘› π‘œπ‘¦π‘˜π‘’π‘ π‘’π‘›π‘’,π‘˜π‘Žβ„Žπ‘Ÿπ‘Žπ‘šπ‘Žπ‘›π‘–π‘›π‘Ž π‘“π‘–π‘™π‘Žπ‘› 𝑑𝑒𝑦𝑖𝑙, 𝐾𝑒𝑛𝑑𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒 πΎπ‘œπ‘Ÿπ‘˜π‘’π‘¦π‘™π‘Ž π‘˜π‘Žπ‘Ÿπ‘–π‘ π‘–π‘˜ π‘π‘–π‘Ÿ π‘ π‘Žπ‘¦π‘”π‘– π‘‘π‘’π‘¦π‘Žπ‘Ÿπ‘–π‘š.... Kitabi ozetleyen cumle: guzelligi bulmak icin yasadi, ona sahip olmak icin oldurdu_ 𝐻𝑒 𝑙𝑖𝑣𝑒𝑑 π‘‘π‘œ 𝑓𝑖𝑛𝑑 π‘π‘’π‘Žπ‘’π‘‘π‘¦,β„Žπ‘’ π‘˜π‘–π‘™π‘™π‘’π‘‘ π‘‘π‘œ π‘π‘œπ‘ π‘ π‘’π‘ π‘  𝑖𝑑
KokuPatrick SΓΌskind Β· Can YayΔ±nlarΔ± Β· 201827,3bin okunma
916 GΓΆsterim
GΓΆnderi Sahibi
1e 1 kitabda yazΔ±ldΔ±gΔ± kimi cekilen filmi ile yaddasimda iz buraxan eser. kitabΔ± oxuyub bitiren kimi gece yarisi filminide izlemisdim. beynime hekk olunub her sehnesi
GΓΆnderi Sahibi
men kitabi bu yaxinda bilmisem var πŸ˜”πŸ™ˆπŸ™ˆama filmine defelerleeee baxmisamm beli coxx degiglikle cekilibb πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Bu yazarΔ±n normal olduğunu düşünmΓΌyorum, yoksa bΓΆyle bir kitap nasΔ±l yazΔ±lΔ±r.πŸ˜…
GΓΆnderi Sahibi
bana sanki Kafka yazmis gibi geldi)