2021 3. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2021 21:48
Geçen hafta youtube da takip ettiğim ve birçok güzel kitap yorumu yapan Raf Okur sayfasının düzenlediği çekiliş vesilesiyle elime ulaşan Hayvan Çiftliği kitabını keyifle ancak biraz da ürpererek okudum. Kitabın ana karakterleri hayvanlardan oluşuyor. İnsanlar tarafından maruz kaldıkları baskıya dayanamayıp isyan başlatan hayvanlar kısa sürede ele geçirdikleri çiftlikte kendilerince egemenlik kurar. Kitabı okurken hayvanlara bir yere kadar hak verdim. İşin rengi değişmeye başlayınca da korku filmi gibi satırlarla karşılaştım. Çiftliğin bel kemiğini oluşturan hayvanların bir süre sonra umduklarını bulamamalarına üzüldüm açıkçası. Ve en büyük hayal kırıklığını da en az domuzlar kadar zeki olan köpeklerin arka planda kalmasında yaşadım. Onlardan yapıcı hamleler bekledim doğrusu. Kitabın yazıldığı döneme dair pek bilgim yok. O döneme sıkı bir eleştiri olarak yazıldığını okudum. O kısmı düşünmeden kitabı okuyunca bile birçok konuda düşünmeye yönlendiriyor insanı. Kitabın sonu da etkileyiciydi. Buraya yazmak istemiyorum, sürpriz olarak kalsın sizlere. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Anonim Yayıncılık · 2021296,5bin okunma