Okuduğum en iyi psikoloji kitabı. Her konuya deginilmis ve terapi sürecini de kitabın sonuna koymuş. Kitabin başlangıcı jungun yalnızlığı ve arkadaşları ile ilişkisini anlatıyor. tüm yaşamını otobiyografisini yapıyorlar. freud ile tanışma hikayeleri ve freud’un diktatör ve katı bir insan olmasından bahsediyor. Jung, freud’un öğrencisi ve psikanalizin varisi yani kuramı devralacak oğul. Ancak jung içinden freud’a karşı çıkıyor her şeyi cinsellikle açıkladığını söylüyor. Ve katı bir tutumu olduğunu düşünüyor. hatta bir keresinde aklından geçen düşünceleri bastırarak söyle diyor"freud dan ne öğrenebilirsen öğren o senden daha bilgili" içinden bunu diyor ve sonrasında jung bir şekilde freuda feyk atarak kendi kuramini oluşturuyor ki bu kuram mistik ve bilimsel olmayan şeylerdir.
savunma mekanizmalarını arketip olarak değiştiren jung ustasını kınıyor ve rakip ekolü yaratıyor. analitik psikolojiyi mitler ve evrimsel olarak oluşturuyor. Bu psikolojik kuram kompleksleri içeriyor ve insanların kullandığı 8 tip düşünme biçimini bizimle paylaşıyor. İçe dönük ve dışa dönük tipleri yazıyor. Ve insanların ya o yöne, ya da bu yöne giderek bir alışkanlık oluşturduğunu söylüyor.
yunan mitolojileri onun bunun mitolojileri ile sıkı bir şey yaratıyor jung. Bireysellesme psikolojisi gerçekten çok başarılıdır ve kişisel gelişimin son adımıdır. Bunun yollarını sunuyor bize insan bütünleşmesi kendisiyle diyor tabi bunun içinde meşur analiz gerekli arkadaşlar. Analizleri 4 sıralamaya ayırmıştır. Biraz da konu başlıkları ve analitik psikoloji alanlarına bakalım.
1. Anim animus analizi
2. Gölge bastırılan metaryal analizi