2021 475. kitabı
Yine bir Nermin Yıldırım kitabı ve yine etkileyici bir anlatım efsane kurgu. Okurken acaba sonra ne oldu düşüncesi ile bir sonraki sayfayı çevirdim. Kitap içinde birbirinden farklı hikayeler dinledim, herbir hikayede insanın ruhsal durumunu ifade eden. Emin olun Nermin Yıldırım kitaplarında kendinizden bir pay bulacaksınız. Kadınların duygusal çalkantılarını o kadar güzel yansıtıyor ki, kendinizi bulmama olasılığı ortadan kayboluyor. Kitabın içeriğinden bahsedecek olursak, kırk üç yaşındaki Süreyya'nın hayalet yazar olarak yaşamını devam ettirdiği, belki de yazarak kendini bulduğu bir dönemde, o yasına kadar hiç görmediği, haber almadığı annesinden gelen bir telefon ile hayatındaki ani değişikliği ele alıyor. Bu telefondan gelen ani ses Süreyya üzerinde derin izler bırakıyor. Ve o telefon konuşmasının sonunda Süreyya hayatını yeniden gözden geçiriyor, kaybettiklerini, kendisinden vazgeçenleri, kendisinin vazgeçtiklerini, elinden kayıp giden fırsatları, ve hepsinden önemlisi tutunmaya çalıştığı hayattan hızlıca kaçarak uzaklaşdığı o anları... O dönemin Türkiyesinin siyasi ve toplumsal yapısına da değinen sayın Nerminyıldırım okuruna sıradışı hikayesini ankatarak dertleşiyor... Yaralarını açıyor belki de... Sizce insan ne zaman kendisi olur???
Unutma Beni ApartmanıNermin Yıldırım · Hep Kitap · 20176,1bin okunma