Puan vermedi·250 syf.····Okunma: 02 Şubat 2001 00:00 Belki de ilk okuduğum kitap bu seridir. Serinin ilk kitabını o kadar çok okumuştum ki artık kitabı ezbere okuyabiliyordum. Bildiğin her gün kitabın ilk sayfasını ezbere mırıldanır dururdum. Bugün aklıma geldi bir anda işte bu seri. Bu seri aklıma takılınca düşündüm niye bir yazar kitaptaki karaktere top lakabını koysun? Cin'i Atik'i anlarım ama neden Top? Ali ata bakarken topu tutarken olmuş herhalde Top Ali. La benim mi aklım fesat diye düşünürken açtım sözlükte top kelimesine baktım belki hınzır, afacan manası vardır diyerek. Tabi bulamadım böyle bir mana. Yok arkadaş benim aklım fesat değil baya baya 1. sınıf çocuğuna okuması için Cin Ali'nin çakması olan Top Ali verilmiş. Yazar arkadaş çıkıp tarihin ilk trollüğünü ben yaptım dese kimse bir şey diyemez valla.
Bakayım başkaları da bu kitabı hatırlıyor mu diyerek ismi Google amcaya yazdım. Benim gibi zamanında Cin Ali okumayıp bu seriyi okuyan bazı arkadaşlar iyi bir goygoyunu yapmışlar serinin. Yorumları okuyunca gördüm ki yayınevinin ismi Top Yayıncılık. Ohooo baştan kaybetmiş bu kitaplar be ya. Bir de MEB onaylı bir seri olması da ayrı bir ironi. Maşallah bu seri okuyanın bir de düşünce alanlarını geliştirirmiş. Baksana okumam üzerinden 16 yıl geçmiş hala üzerinde düşündüğüme göre baya etkili olmuş. :D Son bir bilgi de yazarların kafası biraz berraklaşınca yaptıkları hatayı anlamışlar ki bir iki yıl sonra serinin ismini değiştirmişler.
Vay be! Bak sen Top Ali'ye beni saf ve tertemiz olduğum çocukluğuma götürdü. Neyse iyi ki bugün aklıma gelmiş bu sayede iki gülüp eğlenmiş oldum.