Kitap daha çok felsefeye yeni yeni ilgi duymaya başlayan ve sıkıcı olmadan bir temel atmak isteyenlere uygun diyebilirim.Felsefedeki temel düşünce sistemlerini öğrenmek için keyifli bir yol.
Hangi yaşta olursanız olun kesinlikle okunabilecek bir kitap.Türkiye sınırları içerisinde felsefe ile gençlerin arasındaki buzları eritecek, eğitsel bir roman.
Kendini felsefe alanına yabancı hissedenlere bir önyargı olarak , anlaşılması zor ve sıkıcı gibi görünüyor olsa da Sofie’nin Dünyası adlı kitabın , okuyucu üzerinde oluşturduğu merak duygusu ile bunları törpüleyerek öğrenmelerini keyifli hale getireceğini düşünüyorum.Gerçekten hızlandırılmış bir mini felsefe kursu gibi.Uzaktan uzağa tanıdığımız ve isimlerini bir çok yerde bir çok kez duyduğumuz filozofları biraz daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz ve hepsinin fikrinden belli oranda alarak kişisel bir sentez oluşturma imkanı buluyoruz.
Kitap okurken altını çizme gibi huyum var. Kitapta çizilmedik cümle kalmıyor. Mutlaka okuyun.