Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 21 Temmuz 2021 21:27 Öneri üzerine okudum bu güzel kitabı ve tanıdım John Fante’ yi aynı zamanda kitabın kahramanı Arturo’yu, Arturo Bandini.
Kitap, Charles Bukowski’nin önsözüyle başlıyor ve Fante’ye olan hayranlığıyla tanışıyoruz. Okurken bu hayranlığa hak veriyorsunuz. Sade ve basit bir dille yazılmış aynı zamanda samimiyeti iliklerinize kadar hissediyoruzsunuz. Beni en çok etkileyen bu oldu. Samimiydi, okunma güdüsüyle yazılmamış, olduğu gibi olayları aktarmış.
Arturo Bandini, fakir bir ailede büyümüş, ailesinin yanından ayrılmış, bir otel odasında hayat savaşı verip, yazar olmanın peşinde koşuyor. Bir hikaye arıyor kendine ve buluyor da, biz de onun hikayesini okuyoruz, anbean.
Beni en çok etkileyen Arturo’nun karakteri oldu, pes etmeyen biri, aşkta da işinde de, hayatında da. Bazen sinir bozucu haylaz bir çocuk bazense inanılmaz nahif. Hatta nahifliği her daim baskın geliyor, kendinizi ona yakın hissetmeden edemiyorsunuz böylelikle. Duygularını öyle güzel aktarıyor ki bize, bazen kızıyor bazen de hak vermeden edemiyorsunuz.
Uzun uzun yazmaya gerek yok, tanıyın Arturo’yu, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Ben çok sevdim, yazmazsam kendisine ayıp edecekmişim gibi hissettim. İyi ki tanıştık, diyorum.
İyi okumalar…