2021 61. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2021 17:34
Eğitim alamayan her çocuğun sesi olmaya daha küçücük yaşlarda başlayan Malala Yusufzay'ın etkileyici otobiyografisi. Pakistan'ın Svat Vadisi'nde, yani kendi cennetinde yaşayan Malala için hayatındaki en önemli şey babasının da kendi hayatını adadığı eğitimi. Kitabın ilk bölümünde Malala'nın ailesinin, özellikle de babasının yaşadığı zorlukları öğreniyoruz. Malala'nın babası, kendini yaşadıkları yerde okul açmaya ve her çocuğun, özellikle de kız çocuklarının hakları olan eğitimi almalarına adamış. Bu amaç uğruna her ne kadar sıkıntılar çekse de mücadelesinden asla vazgeçmemiş ve git gide sesini daha çok çıkaran bir aktivist olmuş. Malala'nın da Taliban tarafından hedef alınmasına kadar giden mücadelesinde ve ideolojisinde babasının etkisi çok büyük olmuş. Malala için cennetken bir askeri kampa dönen vadisine, ülkesinde yaşanan karışıklıklara ve hiçbir siyasi liderin yardım çağrılarına kulak asmamasına rağmen küçük bir kız çocuğunun babasının izinde eğitim için her şeyi yapmayı göze alışını ileriki bölümlerde okuyoruz. Malala'nın azmi, mücadelesi ve hikayesi beni çok etkiledi. Umarım bir gün her çocuğun dünyanın neresinde olursa olsun; ırkı, dini , cinsiyeti, ekonomik durumu nasıl olursa olsun eğitime ulaşabildiği bir dünyada yaşayabiliriz. Malala'nın da dediği gibi: "Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir."
Ben, MalalaMalala Yusufzay · Epsilon Yayınları · 20143,814 okunma