Ribovski:
Öncelikle kitap 54 sayfadan ve 5 tane farklı temel hikâyeden oluşuyor . Kitap çerezlik tarzda hikâyelerden oluşuyor fakat önemli olan çerezlik hikâye olmasından çok akıcılık derecesinin nasıl olduğudur. Ben bir sürü çerezlik hikâye okumuş biri olarak bazı temel hikâyeleri bilirim ki: Öyle betimler , öyle bir betimle kullanır ki ... Artık bit ya dersin ! Saik Faik okuyanlar bilir ... Saik Faik inanılmaz betimler ammaaaa... olay sıfırdır... Bu kitapta betimlemeler var ancak olayda var. O yüzden hikâyeler asla sıkmıyor ... Şey gibi düşünebilirsiniz ... Sait Faiğin betimlemeleriyle Ömer Seyfettinin o olay hikâyeleri birleşmiş ve bu hikâye ortaya çıkmış.... En beğendiğim hikâye Kara kedi hikâyesidir. Bir adamın kedisi vardır. Adam kedisini çok sever . Sonra adama bir şeyler olur ve her şeyden nefret eder ama yine de kedisini sever... Adama bir anlık bir şey olur ve kedisini öldürür... Sonra kedisini gömer fakat adam vicdan yapar... Sonra bir kedi görür ve aynı o sevdiği kedisine benzeyen bir kedidir . Bu kediyi sahiplenmek ister ve evine götürür. Sonra bu kediye baktığında değişik şeyler görmeye başlar . Dar ağacı şeklinde kediyi görmeye başlar . Adam bundan rahatsız olur ve kediden nefret etmeye başlar . Sonra adam bu kediyi asarak öldürür... Ve ve öldürmeye adam devam eder... Gibi gibi bir olay örgüsü var . Yani ben bu hikâye kitabına 10 üzerinden 9 veriririm . 1 puanı kırma sebebim . Son hikâye ve ilk hikâyeyi tam anlayamamam... Yani bana verilecek ne mesajı var ? Çözemedim ... O yüzden 9 veriyorum ... Tavsiye ederim çerezlik bir hikayedir . İyi okumalar