Vişne Bahçesi
2021 25. kitabı
Dengelerin değiştiği köleliğin kaldırıldığı burjuvazinin yükselişe geçtiği bir dönemde işlenmiş oyun türünde yazılmış bir eser Vişne Bahçesi... Aristokrat bir ailenin yeni kurulan düzende ekonomik, sosyal, sınıfsal, toplumsal düzeyde varoluşlarını sürdürebilmek için içinde bulundukları durumla yüzleşmelerini konu alıyor. Her ne kadar Çehov eserinden bahsederken türünün komedi olduğunu vurgulasada bana hissettiği şey kesinlikle bir trajedi idi... “Ne de olsa içten başlamayan değişimler ölümcüldür...” Bu sebeple çevre şartlarının değişmesi, ailenin bu duruma ayak uydurmaya çalışması nitekim bu güç karşısında dayanamayıp kelimenin tam anlamıyla başka yerlere savrulmasıyla ölümcül olan son onlar için kaçınılmaz bir hal alıyor. Çehov’un Rus halkını müthiş gözlem yeteneğiyle anlatması ise özellikle altı çizilmesi gereken başka bir husus. Çeviri oldukça başarılı keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir kitap beklentinizi çok yukarıda tutmadan kısa klasikler dizesinde okunması gerekenler arasında bulanan bir kitap. Size de keyifli okumalar dilerim. Vişne Bahçesi Anton Çehov
Vişne BahçesiAnton Çehov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202521,2bin okunma