eyüp

@e_yupp
İmkansız yoktur Olasılıksız vardır
2021 25. kitabı
Kitabı okumadan önce Amerika'da 'bestseller' kitaplarından olduğunu gördüm anlık bir ön yargıya düştüm çünkü bu tipteki kitapların içi çoğu zaman boş oluyor edebi anlamda. Maalesef bu kitapta da aynı şey söz konusu ancak kitabın olayı ve kurgusu, edebi zenginliğini ve tadını geri planda bırakıyor. Yani olay ve işleyişi okuyucuya yetiyor. Tabi ki edebi tadın da olmasını isterdim ancak yine de kitap bazı yerlerde düşündürdüğü ve ikileme düşürdüğü için bu eksisini göz ardı ediyorum ki benim de bir kitaptan beklentim insanı yeni düşüncelere sevk edip beyninde karşıtlık yaratması olmuştur. İnsan okuyunca 'acaba Heisenberg gerçekten haklı mıydı?' diye düşünüyor ya da 'Caine gibi birileri dünyanın bir yerinde var mı' ya da sondan bir önceki bölümdeki diyalog... Burayı söylemiyorum spoiler olmasın.. Yazarın kitap için araştırma yaptığı çok bariz. Fizik, istihbarat, silah vb. konularda uzmanlara danıştığını düşünüyorum ve bu çok iyi bir şey. Kendisi de istatistik bölümünde yüksek yapmış ki kitabın olay kurgusu da olasılık ve istatistik temeli üzerine kurulu. Kısaca kitapta irdelenip üzerinde düşünülecek çok derin düşünceler yok(yukarda bahsettiğim gibi bi kaç tane hariç).Ancak fazla düşündüren, felsefi kitaplar arasında benim için çerezlik, aksiyon filmi tadında bir kitap oldu. Farklı şeyler denemek güzel..
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,5bin okunma