2021 565. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2021 09:38
Sonunda Harry Potter serisinin defalarca seyrettiğim ve seyretmekten de keyif aldığım film serilerinin kitaplarına başlama fırsatı buldum. Oldukça hevesli başladım. Sonuçta bir kitap ile film çok fark ediyor ve film bu kadar etkileyici ise kitap nasıldır diye sürekli düşündüm. Sayfa sayılarının da az oluşu beni hayli şaşırttı. Demek ki gereksiz muhabbetlerin döndüğü kitaplardan değil ve biraz da yoracak dedim ama hevesimi kaybetmedim. Kitap aslında öyküsüyle epey çocukta durmaktadır ama oldukça eğlencelidir de. Hele ki çocukluğunu yaşayamamış 30 yaşındaki adamlara bu tarz kitapları okutun, dediğimi göreceksiniz. Pamuk gibi olurlar. Bu tarz kitapların böyle etkilerine aşığız tabi. Harry Potter gerçekte ailesi büyücülük okulunda olan, ailesini kaybedince akrabalarıyla yaşayan ve kendisine okul için mektup gelince okul yoluna çıkan ve ev işkencesinden kurtulan bir çocuktur. Duvardan geçme sahnesinin şaşkınlığı görsel olarak hala aklımdadır. Harry, Ron ve Hermione ise kitabın ikinci kısmında karşımıza çıkarlar. Ben ilk kısmı Harry’nin okul öncesi, ikinci kısmı ise yolculuk ve okul dönemi olarak ayırdım kitaptan bağımsız. Şimdi bölüm falan karıştırınca kafalar karışmasın dedim haliyle. :)))) Quidditch oyunun ismi ve bizzat kitabın ismi bile ilk defa bu kitapta geçiyor. Notlarıma da bakıyorum. Sayfa 168’de olduğunu görüyoruz. Bir oyun icat etmek epey eğlenceli olmalı. Felsefe Taşı yani ilk kitabın ana konusunun odağı ise, kullanan kişiye ölümsüzlük ve üstün güçler vermektedir. Harry’nin ailesinin ölümünden sorumlu kişi de bunun peşindedir ve mücadele sonrası tabii ki iyilik kazanacaktır. Başta da dedim ya çocuksu kitap diye. Çünkü yetişkinler bilir ki, iyiler her zaman kaybederler. Hırslı olan, kendisine emek veren insanları bir çırpıda silen, içi kötülükle dolmuş insanlar her zaman kazanır ve ön plandadır. İyilik kaybettirir. Karşı çıkabilirsiniz, tabi bunun için 30 yaşına kadar hiçbir kötülük görmeden gelmiş biri olmanız lazım ki böyle birini de dinlerim. Gerçekten dinlerim. Nasıl her şey bu kadar güzel oldu diye. Hepimize Harry Potter macerasında iyi bir serüven, eğlenceli okumalar diliyorum..
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202064,9bin okunma
1.086 Gösterim