Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 31 Temmuz 2021 17:33 Biri ile karşılıklı bir iletişim halindeyken zaman zaman çıkan problemleri o kadar güzel gözler önüne sermiş ki Doğan Cüceloğlu… Evlenmeyi düşünen her kişinin okuması ve içinde yer alan cümleleri derin bir nefes alıp; sindirmesi gerektiğini düşünüyorum. İlişkinin birbirini boğmayan, saygı ve sevgi çerçevesinde ilerlemesi gerektiğini daha çok yapışık ikiz gibi değil de yoldaş, sırdaş birlikte kaliteli vakit geçirdiğin biri olmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Aslında en önemlisi anlamak. Anlamlandırmak. Kitapta en çok dikkatimi çeken bir okurun hayat hikayesi oldu. Eşi ona; masallardaki gibi seni öpeceğim ve iyileşeceksin demiş. Kadın da sabah uyandığında başında kartondan yapılma taç bulmuş ve gerçekten iyi olmuş. Aslında önemli olan bulunduğun anın tadını mutlu ve doya doya yaşayabilmektir. Eşimin çok yakışıklı olmasına ya da çok zengin olmasına gerek yok. Beni dünyada ki tek kadınmış gibi hissettirmesi yeterli olacaktır. İlişkinin bu şekilde başlayıp böyle ilerlemesini isterim. Aslında doğru olan bu. Kitaptan anladığım da bu oldu. Güzel bir çıkarım ve bohçaya atılacak güzel bir bilgi. Nurlar içinde uyu DC.