···Okunma: 29 Aralık 2020 09:37 #fernandopessoa herkes bilmez ama en sevdiğim felsefecilerden biridir. her şeyi, olabilecek bütün tarzlarda hissetmek için, kendi içinde gücül olarak bulunan farklı yazar kimliklerini aralarında diyaloğa sokarak, onlara yazı aracılığıyla kurmaca bir gerçeklik kazandırır. Pessoa'nın farklı yazar kimliklerinin yansıması olan bu kökteş şair ve yazarlar Alberto Caeiro, Alvaro de Campos, Ricardo Reis, Bernardo Soares ve Fernando Pessoa'nın kendisidir.
Bu kitabı ilk gördüğümde ras gele açtığım bir sayfa da o anki ruh halimi çok güzel yansıtan bir paragrafa denk gelmiştim " Yüreğimin tam ortasında büyük bir yorgunluk var. Asla olamadığım kişi beni üzüyor, ondan bana kalan anılarda neye olduğunu anlayamadım bir özlem kabarıyor. Umutlara ve kesin inançlara çarpıp düştüm, benimle birlikte bütün batan güneşler'de düştü." O gün alamadım Sonrasında biri bana hediye etti. Fernando nun aynı zamanda şair de olması kitapta çok etkileyici cümleler okumamizi da sağlamış. Huzursuzluğun ve mutsuzluğun doruklari. Pessoa için nietzscheden daha iyi bir nihilist olduğu söylenir ör. "Hayatın içi oyuktur, ruhumuzun içi oyuktur, bütün dünyanın içi oyuktur. Bütün tanrılar, ölümden daha derin bir ölümle ölmüştür. her şey boşluktan daha boştur her şeyi nihayetinde var olmayan şeylerin bir kaosudur."
Felsefe severlerin keyifle okuyacağını düşünüyorum.