2021 47. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2021 15:11
Her yazarın bir derdi vardır. Kimi ailesiyle, kimi parayla, kimi makamla, kimi yönetimle, kimi ekonomi ile, kimi de kendiyle... Ben "Heba" kitabında yazarın derdinin kendiyle olduğu ve hep bir arayış içinde olduğunu okudum. Ziya karakterinin yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen insanı ve vicdani yönünün güçlü olması Anadolu insanın portresini yansıtıyor. Ziya karakteri üzerinden Hasan Ali Toptaş, aynı zamanda yöntemi açık açık eleştirip, gençlere en verimli çağlarında yaşatılan psikolojik travmalarını okurların adeta gözlerinin içine sokuyor. Toptaş, gerçekten bir insanın hayatı nasıl heba edilir sorusunun cevabını vermekle kalmadı. Sanki bende Ziya ile aynı kaderin bir yolcusu gibi yanında oldum. Onunla birlikte kiracı oldum, askere gittim, nöbet tuttum, haksız yere dayak yedim, arkadaşımı kendi yerime yatırıp çatışmaya girdim, onunla köyü, doğayı ve tabiatı gezdim ve Ziya ile fâni hayata elveda dedim. Bir okur olarak her kitap beni başka dünyalara, şehirlere, hayatlara ve toplumlara götürür. Hasan Ali Toptaş ile güzel bir gezintiye çıktım. Kitap severlerin okuması gereken bir eserdir. Okumak tutkuların en soylusu ve asilidir.
HebaHasan Ali Toptaş · Everest Yayınları · 20165bin okunma