Kitabı 'iyi ki okudum' diyorum kendime. Ali Fuat Başgil hocamızın yazdığı bu kitap, ortaöğretim öğrencilerine uygun bir kitaptır.
Önceden Ali Fuat Başgil'i hiç duymamıştım bile. Sait Çamlıca'nın "Gençlik Hazinesi" adlı kitabını okuduğumda kitabın kapağında şöyle bir yazı vardı:" Çalış genç adam çalış, namerde muhtaç olmak, ölmekten beterdir. Pr. Dr. Ali Fuat Başgil" yazıyordu. Kitabın içinde de hep bahsediyordu Ali Fuat Başgil'den yazar. Ben de merak edip okumaya başladım ve şu an iyi ki okudum diyorum kendi kendime. İyi ki bu kitabı zamanında bulmuşum. Gençler için birebir uygun ve harika bir kitap.
Kitabı okurken kendinizi bir sınıftaki öğrenci gibi hissediyorsunuz.
Yazar "Okuyucum!" Deyince sanki"Öğrencim!" Diyormuş gibi hissediyor insan.
Ayrıca Ali Fuat Başgil 1. Dünya Savaşı'nda dört buçuk yıl boyunca kafkas cephesinde oradan oraya savaşa koşmuştur. Her sayfanın her cümlesi altın değerinde. Kitap ilk çıktığı zamanlarda çok fazla satın alınmış ve yeniden basımlara başlanmış.
● Sevgili Okur, bu kitabı okumadığında, bence bir şeyler değil, birden fazla şey kaçırmış olursun:)●
Kitabı okuman ve beğenmen umuduyla... İyi okumalar Sevgili Okur, Kendine İyi Bak!